Çözüldü MESEM'den Anadolu'ya geçiş var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Thug365

Decapat
Daha fazla  
Geçen sene Anadolu lisesindeydim 1 kere sınıfta kalınca MESEM'e geçtim. Bu cumartesi karne alacağım ve 10. sınıf olacağım tekrardan Anadolu lisesine geçiş yapabilir miyim? Anadolu'ya geçiş yaparsam kaçıncı sınıftan devam ederim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anadolu'ya geçiş yapabilirsiniz ama hangi sınıftan geçiş yaptıysanız ondan başlarsınız.

MEB’in kendi SSS dokümanında yer alıyor:
“Mesleki eğitim merkezine geçiş yapan öğrenci meslek lisesi veya diğer liselere geri dönüş yapabilir ancak sadece geçiş yapmadan önceki sınıf seviyesinden dönüş yapılabilmektedir."
Anadolu’dan emin değilim, belki mesleğe geçersin. En kötü ihtimalle oradan tekrar Anadolu yaparsın ama 1 sene geriye atar. 2 sene kalmışsın gibi olur bi öncekiyle beraber gerek yok.

Anadolu'ya geçiş yapabilirsiniz ama hangi sınıftan geçiş yaptıysanız ondan başlarsınız.

“Mesleki eğitim merkezine geçiş yapan öğrenci meslek lisesi veya diğer liselere geri dönüş yapabilir ancak sadece geçiş yapmadan önceki sınıf seviyesinden dönüş yapılabilmektedir."

Çözüm

Karneyi almadan geçsem yinede 9. Sınıftan mı devam ederim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı