MESEM'e geçeceğim ne yapmalıyım?

Makaleler
3
Şu anda sağlık lisesindeyim 1. dönem bitti 2. döneme girmeme 1 hafta kaldı ve ben MESEM'e geçmeyi düşünüyorum ama hiçbir bilgim yok ne yapmalıyım.

Sanayiye katılmak mantıklı geliyor ne yapmalıyım?

Tam olarak ne için "ne yapmalıyım?" diye soruyorsunuz? Aklınıza takılan yer neresi tam olarak?

Tam olarak ne için "ne yapmalıyım?" diye soruyorsunuz? Aklınıza takılan yer neresi tam olarak?

Geçmek mantıklı'mı? Hocalar 1. dönem'de 'aralıktan önce geçin yoksa 1 yılnız boşa gider' diyordu.

Diyelim ki ben MESEM'e katıldım ve sanayi bölümüne geçtim nerede çalışıcağım bir tane ustaya mı sormam gerek yaninda çalışmak için yoksa okul müdürü beni boş olan bir sanayiye yerleştiriyor mu?

Muhtemelen 10. sınıfsınız. Şöyle açıklayayım; istediğiniz her zaman MESEM sistemine geçebilirsiniz fakat 10. sınıftan sonra geçerseniz, tekrardan 10. sınıftan başlarsınız. Şu anda geçerseniz muhtemelen sınıf tekrarına kalıp tekrardan 10. sınıfı okuyacaksınız.

MESEM'e geçtiğiniz zaman sizin iş yeri bulmanız beklenir. Öğretmenler çoğu zaman iş yeri bulamayan öğrencilere iş yeri ayarlıyor fakat öğretmenlerin normalde böyle bir görevi yok.

Bana sorarsanız geçmek mantıklı, okuyup beyaz yakalı olarak 40 bin lira maaş almaktansa mavi yakalı olarak 100 bin + maaş alırsınız.

İş yerini kendiniz buluyorsunuz hocam bir de size iş verecek kişide usta öğretici belgesi olması lazım.

9. sınıfım sınıf tekrarı yapmam gerekir mi?

Bir de MESEM'e geçtiğimde yapmam gereken ek sınavlar olur değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…