MESEM'e geçilir mi?

ARDAQKL

Hectopat
Daha fazla  
Lise 2'ye gidiyorum MESEM'e geçme fikrim var ancak emin degilim geçen sene çok da zorlanmadan geçmiştim ama okulun bana bir şey kattığını düşünmüyorum MESEM'e geçip para kazanmak istiyorum lise ile aynı dipolamayı veriyorlarmış sanırım istediğimiz bir işletmeye gidebiliyor muyuz yoksa kısıtlama var mı ben bilgisayar parçası satan işletmeye gitmek istiyorum gidebilir miyim ve sizce MESEM mantıklı mı ve MESEM'de derslerden kalma var mı?

MESEM iyi bir şey değil, okul sana bir şey katmasa bile katıyor. Ben 11 olacaktım 10 da kaldım ama hala umutluyum sen 10'a yeni geçmişsin okul bana bir şey katmıyor diyorsun. Oku doğru dürüst diplomanı eline al hocam. Para bu yaşta tatlı gelir fakat ileride ayrı eve çıkınca iyi şeyler yaşamazsın. Derslerine odaklanırsan okul çabuk geçiyor. Eninde sonunda büyüyeceksin işlere atılıp eline paranı alacaksın, okursan en azından zamanı gelince ah ah keşke liseyi bitirseydim demezsin. O sıralara tekrar otursam demezsin.

Geçilir, zaten işte kariyer belirleyen yer üniversite. Ayrıca bol bol zamanın olur hazırlanmak için ve zaten 5170 TL olmuş stajyer maaşı.

Kötü bir haberim var bugün üst sınıflara sordum düşük sinifsan 9-10 2.5k alıyorsun eger 11-12 ise 3800 TL.

Çok kafam karıştı her kaynakta başka rakamlar var verilen maaş daldan dala veya çalışma saatine göre değişiyormmu.

Çok kafam karıştı her kaynakta başka rakamlar var verilen maaş daldan dala veya çalışma saatine göre değişiyormmu.

Çalışma saati değişmiyor onun dışında MESEM'de en çok kazandıran bölüm mobilya ki arkadaşlarım'da onu okuyor.

Stajyer maaşı sabit değil hocam. okuduğun sınıf ve şirkete göre değişiyor. bizim okulda Bilişim bölümü adına gidip Türk Telekom veya bankalar gibi yerlerde çalışanlar var 7000TL ye kadar alıyor, Teknik servis vb. daha düşük yerlerde 3800-4000 değişiyor. Yani yerine göre baya değişken.

Çalışma saati değişmiyor onun dışında MESEM'de en çok kazandıran bölüm mobilya ki arkadaşlarım'da onu okuyor.

MESEM'in internet sitesine baktımda asgari ücretin en az %30'u diyor oda 3400 ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…