MESEM'e geçilir mi?

MESEM'in internet sitesine baktımda asgari ücretin en az %30'u diyor oda 3400 ediyor.

Dediğim gibi eğer düşük sinifsan 2500 yüksek sinifsan 3800-3400 civarı değişiyor benim arkadaşım 3800 alıyor mesela.

Hocam onun için çok iyi bir meslek lisesine gitmen gerekiyor ama sanmıyorum.

Dediğim gibi eğer düşük sinifsan 2500 yüksek sinifsan 3800-3400 civarı değişiyor benim arkadaşım 3800 alıyor mesela.

Hocam onun için çok iyi bir meslek lisesine gitmen gerekiyor ama sanmıyorum.
Meslek değil zaten teknik Anadolu liselerinde "teknik eleman" olarak adın geçiyor. Buda eğitime bağlı olarak seni bir üst seviyeye taşıyor. Aldığın para da ona göre artıyor. Dediğim gibi yaptığım yorum tahmin değil, kendim de içinde bulunduğum durum bu. Yaz stajında yani 11. Sınıf bitirip yaptığın stajda( haftada 5 gün) çalışarak yerine bağlı olarak 7bin TL'yi çok rahat geçiyorsun. Fakat 12. Sınıfta yaptığım stajda haftalık saatin az olduğu için en kaliteli yerde bile maksimum alıcağın ücret 5bin TL dir.

Hocam onun için işte iyi yerlere gitmen gerekiyor o da çok zor, o değil de neden bu arkadaş öğretmenine sormadı ilk başta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…