MESEM'e geçmek mantıklı mı?

eneskral41

Picopat
Daha fazla  
Soru konu başlığındaki gibi. Kafamı kurcalayan konular şunlar: 11. sınıfım, MESEM'e geçersem 10. sınıfa düşeceğim. Bir de yaşadığım şehirde yeniyim, bu yüzden düzgün bir arkadaş çevrem yok. Çağırıp gezebileceğim kimse yok. Beni strese sokan kısımlar bunlar. MESEM'e geçersem sosyal hayatım tamamen karışacak. Tek sosyal hayatım okuldu, o da karışacak. Aslında sorum “mesem'e geçmek mantıklı mı?” değil; asıl sormak istediğim şu: Bu, abarttığım kadar büyük bir problem mi? 10. sınıfa düşmek benim için sıkıntı değil ama arkadaş çevresi konusu beni çok strese sokuyor. Tek arkadaş çevrem okulda; okulu da bırakırsam arkadaş çevrem kalmıyor. Diyeceksiniz ki “gelecek daha önemli.” haklısınız, ama biraz da insana moral ve motivasyon lazım. Öyle üç yıl nasıl geçireceğim ben?

Şu anki durumundan memnun musun? Çevreni sevdiğine göre memnun olduğunu düşünüyorum, neden MESEM'e geçmek istiyorsun?

Ortamımdan tabii ki memnunum ama düz lisedeyim ve üniversite hayalim yok. Normalde planım liseyi bitirip bir yerde çıraklık yapmaktı ama öğrendim MESEM'e hala gidebilme şansımın olduğunu. Kafam aşırı karıştı 2-3 gündür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı