MESEM'e geçmek mantıklı mı?

Taha Teke

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar herkese ben şu anda 10. sınıfım ve aklımda MESEM'e geçme düşüncesi var ama bir yandan da avukatlık istiyorum. Ancak düşününce ülkede avukatlık iyice çoğaldı yani ileride düzgün para kazanabileceğim bile kesin değil. Ama MESEM'e geçersem de kaportacılığa geçmeyi düşünüyorum ve okul bitince ustalık belgem olacak. Ama sanki düzgün arkadaş çevrem olmayacakmış gibi geliyor. Bir de onlar gezip tozarken ben çalışıyor olacağım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Birkaç tanıdığım MESEM'e geç işi öğrenir iyi para kazanırsın diyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

MESEM eziyettir arkadaşlarımın çoğu oraya gitti çoğu pişman fakat geçme bence, avukat olursan en azından bir kariyerin olur diye düşünüyorum.

Avukatlıkta düzgün yaparsan işini işsiz kalmazsın ve ayrıca MESEM eziyet.

MESEM eziyettir arkadaşlarımın çoğu oraya gitti çoğu pişman fakat geçme bence, avukat olursan en azından bir kariyerin olur diye düşünüyorum.

Nasıl çalışmam gerekiyor vs. onları bilmiyorum şu anda düzgün bir çalışma programım yok hatta neredeyse derslere hiç çalışmıyorum sınavlar harici ayrıca hangi derslerim iyi olmalı yardımcı olabilir misiniz?

Avukatlıkta düzgün yaparsan işini işsiz kalmazsın ve ayrıca MESEM eziyet.

Sakın aklından geçirme hocam meseme geçmeyi. Fikir iyidir ama uygulaması kötüdür bu işin. Git adamakıllı dersini çalış avukat ol.

Sınıfta filan kalırsın ama o eziyete gram değmez verdikleri para desen para değil köle köpek gibi bir şeysin bir de o çağırışları çekilmez 2 3 aydan basarsın istifayı kalırsın ortada.

Sınıfta filan kalırsın ama o eziyete gram değmez verdikleri para desen para değil köle köpek gibi bir şeysin bir de o çağırışları çekilmez 2 3 aydan basarsın istifayı kalırsın ortada.

Ne yapacağımı bende bilmiyorum tanıdıklarım diyor git MESEM'e elinde meslek olsun örneğin kuzenimde ben pişmanım gitmediğime sen git diyor zorlanıcaksın ama bir süre sonra işi öğrenip ustalığı alınca rahatlacaksın diyor başkasıda oku diyor eğer MESEM'e geçersem zaten kaportacıya giderim ama normal sanayi yeri gibi değil orta-üst segment araç yapıyorlar oraya giderim anca ama düşüneceğim olmadı 1. dönem sonunda giderim bir süre denerim yapılacak iş değilse Anadolu'ya geri dönerim.

Şöyle düşün sen avukatken sana bey bayan diy hitap edecekler kaportacıda nasıl edecekler bir düşün derim fakat avukat olursan elinde adamakıllı meslek olur başka mslekde bakabilirsin zorlanırım diyorsan.

Hocam öncelikle kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama eğer 10 11 12 ysen seni 9 dan başlatacaklar bilgin olsun. Tekrar Anadolu ya geçmek istediğin de yine seni geriden başlatırlar yüksek ihtimal.

Hocam öncelikle kaçıncı sınıfsın bilmiyorum ama eğer 10 11 12 ysen seni 9'dan başlatacaklar bilgin olsun. Tekrar Anadolu'ya geçmek istediğin de yine seni geriden başlatırlar yüksek ihtimal.

10. sınıftan baslatıyor MESEM'de üst sınıfları bende 10. sınıfım Anadolu'ya gecincede normal sınıfından devam ediyordun galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…