MESEM'e gidilir mi?

yusufselim766

Picopat
Katılım
10 Ocak 2025
Mesajlar
661
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar, 8. sınıfım ortalamam 70 yani kısaca berbat. Kopyayla zar zor yani. 70 OBP ile de burada bir Anadolu lisesi aliyor sadece. Ancak kafam çok basmıyor, MESEM'e gitmeyi düşünüyorum ancak çelimsizim bu yüzden sizce 6 ayda biraz daha toparlanıp (kilo ve güç anlamında) MESEM'e gidip çalışmaya başlamalı mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Para Kazanmak İstiyorsan Gidilir. İyi Bir Seçim Yaparsan Gelişir. Kas Bile Yaparsın. Ama Patronlar Hakkında Bişey Söyleyemem. Orası Sıkıntı Biraz. İyi Bir Patron Denk Gelirse Güzel Olur Senin İçin. Bence Asansörcülüğü Seç. Daha İyi Olur. Bende Asansörcüde Çalışıyorum Usta Olarak. Maaşlar Fazla.
 
Ders yapamıyorsan/istemiyorsan MESEM'e kesinlikle git. Ucu ucuna Anadolu lisesini bitirip kasiyer olmaktansa herhangi bir işte usta olarak çalışmak çok daha iyidir. Tabii gözüktüğü kadar kolay değil, çalışma saati, çalışma şartları vesaire falan epey zor. Kısacası dersler olmuyorsa gitmeni öneririm 6.5 7K gibi de para veriyorlar, hiçbir giderin olmadığı için 6500 TL bu yaş için güzel olur.
 

Üniversite okumayacaksan meslek öğrenmek istiyorsan git.
 
70 OBP ile gideceğiniz Anadolu 60 OBP ile gideceğiniz meslek lisesinden 3 4 kat daha kötü olacaktır bunu bilin. MESEM öcü ya da böcü değil, iş yeri bulmanız yeterli. Her iş güçlü birini gerektirmiyor.
Ailen ile konuş anlaş.
 
Bende gidiyorum ama bı anda arkadaş ortamı ve eğlenceden ayrılıp genç yaslarini calisarak geçirmek pek mutlu etmiyor tatilsiz bir hayata hazır ol. 8 sınıfa yeniden dönsem 2 3 yıl lise okur son senede meseme gider evden ders çalışırdım
 
Günde kaç saat çalışıyorsunuz hocam?
 

Bazı iş yerleri yol + yemek parası hatta arada mesai parası veriyor. Biraz şansa bağlı tabii. 10000 TL'ye kadar alabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…