MESEM'e gitmek mantıklı mı?

Ömer5514

Decapat
Daha fazla  
10. sınıfta kaldım okuma isteğim yok. Belki meslek öğrenirim diye gitmeli miyim?

Mantıklı, herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Ama bence önce bir yerde işe girip (kuyumcu vs.) Ardından MESEM'e geçmek daha mantıklı olacaktır.

Tam senlik yer MESEM işte, hemen meslek öğrenmeye başlarsın. İleride de ustalık belgeni alır dilersen bir yerde işe girer, dilersen kendi dükkanını açarsın.
Bilgisayar bölümü, teknikerlik falan okursan üniversite okuma fikrin de olursa sırf meslek lisesi öğrencileri için açılmış kontenjanlar bulunuyor. O da işini bayağı kolaylaştırır. Bu bölümlerin çoğu da uygulama ağırlıklı oluyor. En azından kağıt üzerinde öyle yazıyor. Uygulamalı eğitim gerçekleştiriliyor mu pek fikrim yok.

Mantıksız, oraya meslek öğrenmek için gitmeyeceksin. Oraya köle gibi çalışmak ve ustaların ya da dükkan sahibinin peşinden koşmak için gideceksin. MESEM'e daha önce gitmiş biri olarak söylüyorum, orada meslek öğrenmen imkansız. Ayrıca yaşın küçük olduğu için seni ezmeye çalışırlar.

10. sınıfta kaldım okuma isteğim yok. Belki meslek öğrenirim diye gitmeli miyim?

Mantıklı eğer bir de kafanı çalıştırıp yurt dışına gidersen deli gibi para kazanırsın yaşıtların üniversitede ders çalışırken sen yurt dışında BMW alıp story atarsın Instagram'a.

Alakası yok MESEM'e gidiyorum ustam iyi memnunum bu arada öyle köle gibi çalışmıyorsun mezun olduktan sonra asıl paralar o zaman geliyor sen üniversitede ekmek arası makarna yerken bu adam arabalı story atacak Instagram'a.

Tamamdır bekliyorum arabalı storynizi hocam

Okumayacaksan tabiki de mantıklı

Vizyonla alakalı galiba yurt dışına çıkınca arabalı story atmak. Benim tavsiyem bir tanıdığının yanında girdikten sonra MESEM'e nakil aldırman.

Vizyonla alakalı galiba yurt dışına çıkınca arabalı story atmak. Benim tavsiyem bir tanıdığının yanında girdikten sonra MESEM'e nakil aldırman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…