MESEM'e gitmek mantıklı mı?

Lightyy2

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar.
Ben bu sene 9. sınıfa gidiyordum 4 dersten kalarak sınıfta kaldım. Normalde 3 fakat biyolojici ile beni bilerek bıraktı ve onun sayesinde sınıfta kaldım ve ailem seneye okutmayacağını ve çıraklık yani MESEM'e geçireceğini söyledi. Sizce mantıklı mı? Çevremden ve sosyal medyada MESEM'de ustaların para vermediğini ve köle gibi çalıstırdığından bahsettiler sömürülüyormuş yani. Bir fikir ya da düşünceniz var mı varsa paylaşın.

Doğru söylüyorlar seni ucuz işçi olarka görücekler okuduğun sırada. Kullanıcaklar köle gibi kullanıcaklar. Ama mezun olduktan sonra emin ol o lise mezunu arkadaşlarının üniversite diploması ile kazandığı parayı sen edindiğin deneyimlerle kazanabiliceksin. Çok uç yerleri kazanmamış ise karşındaki kişiler.

Doğru söylüyorlar seni ucuz işçi olarka görücekler okuduğun sırada. Kullanıcaklar köle gibi kullanıcaklar. Ama mezun olduktan sonra emin ol o lise mezunu arkadaşlarının üniversite diploması ile kazandığı parayı sen edindiğin deneyimlerle kazanabiliceksin. Çok uç yerleri kazanmamış ise karşındaki kişiler.
Baslarda bunlari yapmanin hicbir problemi yok. Cogu Bilgisayar Muhendisi mezun olunca ucretsiz bir sekilde bayagi bir sure calisiyorlar sirf tecrube edinmek icin.

MESEM'de hem asgarinin sanirim 3'te 1'i yada direkt asgari aliyorsun hem isi ogreniyorsun, tecrube katiyorsun kendine hem de iyi yaparsan isin garanti. Eger ozel olarak ilgilendigi bir alan yoksa yonelebilir.

Baslarda bunlari yapmanin hicbir problemi yok. Cogu Bilgisayar Muhendisi mezun olunca ucretsiz bir sekilde bayagi bir sure calisiyorlar sirf tecrube edinmek icin.

MESEM'de hem asgarinin sanirim 3'te 1'i yada direkt asgari aliyorsun hem isi ogreniyorsun, tecrube katiyorsun kendine hem de iyi yaparsan isin garanti. Eger ozel olarak ilgilendigi bir alan yoksa yonelebilir.
Mesem olmasada bende meslek çıkışlıyım. Stajda yıllık stajlarda burnumuzdan getirirlerdi yapıcak bir şey yok laf etsen atıcaklar vsvs. Okumaya hevesin yoksa yapıcak bir şey yok katlanıcaksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı