Mesh ile menzil arttırma

Trakyacuss

Hectopat
Modem salonda. Arka odalarda çekim sorunu yaşıyorum. Modemi taşıma şansım yok. Mesh sistemler ile ilgili bilgi almak istiyorum.
1)TP-Link evrensel menzil uzatıcı var 250 TL'ye, bunlardan sistem olarak farkı var mı?
2)250 TL'lik uzatıcılarda bir odada fişe takıp oradaki cihazlar onun açtığı Wi-Fi ismine bağlanıyor. Bunda da sistem aynı mı?
3)TurkNet ZTE H298a modem kullanıyorum. Keenetic modem alsam ZTE'ye göre menzil artışı yaşar mıyım mesh olmadan?
4)Her modemle kullanılabiliyor mu?
5)Kaliteli mesh önerir misiniz?

Modem salonda. Arka odalarda çekim sorunu yaşıyorum. Modemi taşıma şansım yok. Mesh sistemler ile ilgili bilgi almak istiyorum.
1)TP-Link evrensel menzil uzatıcı var 250 TL'ye, bunlardan sistem olarak farkı var mı?
2)250 TL'lik uzatıcılarda bir odada fişe takıp oradaki cihazlar onun açtığı Wi-Fi ismine bağlanıyor. Bunda da sistem aynı mı?
3)TurkNet ZTE H298a modem kullanıyorum. Keenetic modem alsam ZTE'ye göre menzil artışı yaşar mıyım mesh olmadan?
4)her modemle kullanılabiliyor mu?
5)kaliteli mesh önerir misiniz?

Menzil artırıcılar hiç verimli değiller ne prize takılanı ne de diğer modelleri.
Keenetic Extra model cihazın Wi-Fi kalitesi aynı fiyata yakın cihazlara nazaran daha iyi test ettim.
Ana modemden arka odalara kablo çekme şansınız var ise en verimli sistem bu olur.

4)Her modemle kullanılabiliyor mu?
5)Kaliteli mesh önerir misiniz?
Kablosuz router ile kablo ile uzatabilir veya repeater alarakta kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum.

Herhangi kablo uzatma şansım yok maalesef mesh menzil arttırıcılardan iyi mi yoksa aynı şey mi bunlar?
Bir de kennetec te Wi-Fi 6 modem yok ne zaman çıkar bilginiz var mı?

Mesh, menzil genişleticilerden (repeater) farklı olarak ağ seçimini otomatik yapıyor.

Örneğin modeme yakın odadan uzak odaya geçeceğin zaman senin repeater'e manuel olarak bağlanman gerekir.
Lakin mesh sistemin var ise sen modeme yakın odadan uzak odaya geçtiğinde bu geçiş işlemini mesh sistemi otomatik halleder.

Eski bir repeater yeni bir mesh kullanıcısı olarak şahsen mesh sistemini şiddetle öneririm.

Bu arada önceden Omni DSL kullanıyordum. Şuan ZTE H168A kullanıyorum. O sıra aynı anda 2 modemi de test ettiğimde herhangi bir performans farkı görmedim.

Keenetic cihazlar hem yazılım desteği hem de kolay arayüzü sayesinde bu tip modemlerden daha önde. Ayrıca bu cihazlarda 2. bir keenetic cihaz ile mesh bağlantı kurma kapasitesine sahip.

Repeater ve mesh sistemlerini istediğiniz modemle kullanabilirsiniz.

Mesh, menzil genişleticilerden (repeater) farklı olarak ağ seçimini otomatik yapıyor.

Örneğin modeme yakın odadan uzak odaya geçeceğin zaman senin Repeater'e manuel olarak bağlanman gerekir.
Lakin mesh sistemin var ise sen modeme yakın odadan uzak odaya geçtiğinde bu geçiş işlemini mesh sistemi otomatik halleder.

Eski bir repeater yeni bir mesh kullanıcısı olarak şahsen mesh sistemini şiddetle öneririm.

Bu arada önceden omni DSL kullanıyordum. Şu an ZTE H168a kullanıyorum. O sıra aynı anda 2 modemi de test ettiğimde herhangi bir performans farkı görmedim.

Keenetic cihazlar hem yazılım desteği hem de kolay arayüzü sayesinde bu tip modemlerden daha önde. Ayrıca bu cihazlarda 2. bir Keenetic cihaz ile mesh bağlantı kurma kapasitesine sahip.

Repeater ve mesh sistemlerini istediğiniz modemle kullanabilirsiniz.

Kaliteli birkaç ürün önerebilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı