Merhaba,
Superonline 1000 Mbps internet kullanıyorum. Modemim ZyXEL EX3501-T0 ve daire yapısı gereği bir pano içerisinde ve ulaşımı zor bir noktada. Modeme 5-6 metre ve arada 1 duvar olan uzaklıktaki odada bile sinyal seviyesi düşük ve çok fazla kopma yaşıyorum. Hızım kablosuzda bazen 10 Mbps, bazen 800 Mbps, bazen de dediğim gibi kopmuş oluyor. Bu nedenle mesh sistemi kurmaya karar verdim. Mercusys Halo H47be BE9300 veya TP-Link Deco BE25 BE3600 sistemleri düşünüyorum. Mercusys biraz daha pahalı ama 6 GHz avantajı var. Bütçeme göre karar vereceğim. Veya öneriniz olursa onları da değerlendirebilirim. Güncel bir model olursa ileride de işime yarar diye düşünüyorum.
Bir diğer sorum şu; bina yapılırken bazı odalara internet kabloları çekilmiş ve çıkışları mevcut. Modeme direkt bu kabloları bağladığımda odalarda kablolu internet alabiliyorum. İzlediğim videolarda biri modemin yanında kablo ile bağlı diğeri evin başka bir yerinde bu kablo ile bağlanan diğer cihaza kablosuz bağlıydı. Ben bu mesh cihazlarının her birini ayrı ayrı odalardaki çıkışlardan direkt kablolu şekilde bağlayıp Wi-Fi olarak kullanabilir miyim? Evin neresine gidersem gideyim ağ değiştirmeden otomatik geçiş sağlayabilir miyim bu sayede? Bu şekilde olursa modemin Wi-Fi bağlantısını kapatıp sadece meshlere ve TV+'a kablo bağlayıp mesh cihazları üzerinden bağlantı sağlarım diye düz mantık düşündüm. Bu mümkün olur mu?
Şimdiden teşekkürler.