Meslek kariyerimi nasıl çizmeliyim?

testerenecmi01

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Şu anda lise 3 ogrencisiyim ve ilerdeki meslegimi belirleyip simdiden bir şeyler yapmaya baslamak istiyorum. Şu anda klima ve beyaz eşya yetkili servisinde calisiyorum. Onu gercekten cok acik ve parasi olan bir meslek bu meslege devam etmek birinci seceneğim. İkinci seceneğim ise makine mühendisliği okuyup bu iste kendimi buyutmek bu mesleginde onunun cok acik oldugunu dusunuyorum. Fakat gercekten ciddi anlamda bir issizlik problemi var üçüncü ve son seceneğim TYT ile 2 yıl elektronik okuyup ondan sonra MSÜ'den hmyoya girip hava teknik astsubayi olmak sizce ne yapmaliyim? Gercekten kafam cok karisik.

Hocam işsizlik demişsinizde ODTÜ İTÜ gibi üniversitelerden mezun olduktan sonra bırakın işsiz kalmayı askeri ücretin en az 3 katı maaş alırsınız. Ayrıca benim düşüncem bu üniversiteler harici okumak vakit kaybı onun yerine çalışıp kendimizi geliştirmek daha mantıklı ama bir konuda bilgi sahibi ve tecrubeliyseniz ve üniversitede bunun üstüne bilgi katarsanız üniversite çok da fark etmez.

Hocam yurt dışından bakan biri için İTÜ ile apartman üniversitelerinin farkı yok. Siz kendinizi geliştirmekle farkınızı koyun. He ülke içinde kalınacaksa başka...

Hocam yurt dışından bakan biri için İTÜ ile apartman üniversitelerinin farkı yok. Siz kendinizi geliştirmekle farkınızı koyun. He ülke içinde kalınacaksa başka...

Ben ülke içinde kalmaktan bahsettim ayrıca yurt dışına gideceksek adamlar Karaman üniversitesinden ahi evran üniversitesinden adamlardan ziyade Boğaziçi ODTÜ gibi yerlere öncelik gösterecekler. Ayrıca ülkemizde ne yazık ki ilk 500 de üniversite yok yurt dışı hayali olanların direk üniversiteyi yurt dışında okuması gerektiğini düşünüyorum çünkü bizim için nitelikli üniversite bile onlarda iyi değil.

ODTÜ İTÜ gibi üniversiteler iş hayatına düzgün bir şirkette başlamanız için etken. iş hayatına başladıktan sonra deneyiminizi satarsınız. Bu yüzden o üniversitelerden mezun arkadaşlarınız daha büyük şirketlerde işe başlar daha büyük sirketlere transfer olurlar. Siz kobilerle yıllık izin kullanamama fazla mesai ücretini alamama hasta olunca maaşından kesilmesi gibi şeyleri düşünerek yaşarsınız.

Hocam ODTÜ itüyü kazanabilecegimi dusunmuyorum kafamda ege üniversitesi var.

Hocam ODTÜ itüyü kazanabilecegimi dusunmuyorum kafamda ege üniversitesi var.

Ilk 60.000 ile alıyor ilk 30.000 gibi bir sıralama yaparsanız yurt dışına gitme ihtimaliniz artar ama anladığım kadarıyla eliniz alışkın bu işlere sizin için çok fark etmez. Ama ne kadar iyi olursa üniversiteniz o kadar rahat edersiniz.

Hocam teşekkürler makinelar cok ilgimi cekiyor o yuzden makine okumak istiyorum fakat babam bu ise pek sıcak bakmiyor ileride issiz kalacagimi soyluyor ikna edebilirsem makine veya elektrik elektronik muhendisligi okuyacagim.

Hocam teşekkürler makinelar cok ilgimi cekiyor o yuzden makine okumak istiyorum fakat babam bu ise pek sıcak bakmiyor ileride issiz kalacagimi soyluyor ikna edebilirsem makine veya elektrik elektronik muhendisligi okuyacagim.

Hocam ilk 30 ile 40K'ya girerseniz işsiz kalma ihtimaliniz düşüktür ilk 20K'da ise neredeyse yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…