Slayer2021
Hectopat
Daha fazla
Yazilim hocamBölümün nedir? Kültür derslerinde çok zorlamıyorlarsa, bölümün de zor değilse yaparsın. Bölümün Endüstriyel Otomasyon ise öneride bulunabilirim.
50 üstü tutsan ortalamanı yeterlidir.
Bölümün nedir? Kültür derslerinde çok zorlamıyorlarsa, bölümün de zor değilse yaparsın. Bölümün endüstriyel otomasyon ise öneride bulunabilirim.
Genel olarak dersleriniz ne ile alakalı? Arduino varsa kesin olarak algoritmalara ve döngülere çalışın. Hangi dili görüyorsunuz bir de?Yazilim hocam.
Kültür derslerini zorlamıyorlar, ben de MTAL öğrencisiyim ve kültür derslerinde hiç zorlanmadım. Bölüm derslerinize biraz daha siz hakimsiniz ama o Arduino derslerini görüyorsanız dediğim gibi biraz algoritma ve döngü çalışmanız lazım. Kültür derslerinde matematiğe de önem verin keza bazı zamanlarda paralel gider meslek dersleriniz ile.Nasil calisabilirim oneriniz var mi veyahut bolum dersleri haric zor mu yani boyle cok zorlar mi?
Şuan meslek lisesi 12. Sınıfım ortalamam hep +82 falan. Bak dersi derste dinle başka şeylerle uğraşma çünkü zaten hem dersi dinlediğinde dersin mantığını anlayıp seveceksin hem de zaman su gibi akıp gidecek sıkılmıcaksın. Bide sınavdan önceki gün 1-2 saat otur not çıkar daha sonra o notu okulda sınav saatine gelmeden sürekli tekrarlamaya çalış zaten 10-20dk baksan orda yetiyo hatta bazen daha az. Ben sürekli bunu yaptım bu seneki din sınavım hariç hiçbir dersten 50'nin altında almadım. Bence hatta meslek lisesinde +50 veya +60 ortalama yapamayan okulda hiç vakit kaybetmesin direkt bir işe girsin tecrübe falan kazansın çünkü cidden aşırı basit dersler, nasıl 50 nin altında not alıyolar hiç anlamıyorum (bütün derslerden çok düşük alanlardan bahsediyorum).Ortalamayı 70 yapmam lazım. Meslek lisesindeyim kolay mı? Oneriniz falan var mı? Cok onemli benim icin. Yardimci olursaniz sevinirim. Ortalamam 70 olsun yeter.
Böyle bir kafa yok. Ortalaman üni sınavı sonucunu da etkiliyor.50 üstü tutsan ortalamanı yeterlidir.
Şu an meslek lisesi 12. sınıfım ortalamam hep +82 falan. Bak dersi derste dinle başka şeylerle uğraşma çünkü zaten hem dersi dinlediğinde dersin mantığını anlayıp seveceksin hem de zaman su gibi akıp gidecek sıkılmayacaksın. Bir de sınavdan önceki gün 1-2 saat otur not çıkar daha sonra o notu okulda sınav saatine gelmeden sürekli tekrarlamaya çalış zaten 10-20dk baksan orada yetiyor hatta bazen daha az. Ben sürekli bunu yaptım bu seneki din sınavım hariç hiçbir dersten 50'nin altında almadım. Bence hatta meslek lisesinde +50 veya +60 ortalama yapamayan okulda hiç vakit kaybetmesin direkt bir işe girsin tecrübe falan kazansın çünkü cidden aşırı basit dersler, nasıl 50'nin altında not alıyolar hiç anlamıyorum (bütün derslerden çok düşük alanlardan bahsediyorum).
Taktik bu sınavdan önceki gün 1 saat kadar çalış yeterli oluyor. Ders çalışmayı büyük ihtimalle sevmiyosundur merak etme belki de hepimiz sevmiyoruz fakat zaten 12. sınıfa geldiğinde mecburen gününün önemli bir bölümünü çalışmaya harcamak zorunda kalacaksın. Kendini şimdiden alıştırırsan 2 yıl sonra çok rahat edersin. Dümdüz hiç çalışmadan gidersen sınav senesi düzen yapmakta aşırı zorlanırsın ve gidersin mezuna kalırsın 1 senen boşa gider.
Böyle bir kafa yok. Ortalaman üniversite sınavı sonucunu da etkiliyor.
Genel olarak dersleriniz ne ile alakalı? Arduino varsa kesin olarak algoritmalara ve döngülere çalışın. Hangi dili görüyorsunuz bir de?
Kültür derslerini zorlamıyorlar, ben de mtal öğrencisiyim ve kültür derslerinde hiç zorlanmadım. Bölüm derslerinize biraz daha siz hakimsiniz ama o Arduino derslerini görüyorsanız dediğim gibi biraz algoritma ve döngü çalışmanız lazım. Kültür derslerinde matematiğe de önem verin keza bazı zamanlarda paralel gider meslek dersleriniz ile.
Edebiyat için divan edebiyatını sıkı tutmanız lazım, özellikle de nazım biçimleri.
Tarih için, Fatih sonrası dönem ve kanuni dönemi ile saray hayatı ve toplumsal yaşam. Kafa dengi 10. sınıf tarih soru bankasını bitirdim ben, yorum odaklı basit soruları var konuyu kafanıza yorumla beraber işler.
Coğrafya için bol bol dış kuvvetler, iç kuvvetler çalışmanız lazım, dönem sonuna doğru da nüfus dağılımı, ulaşım gibi konularda bilgi sahibi olmanız lazım.
Felsefe konularını çok hatırlamıyorum, bilgi felsefesine bakın ama, ahlak felsefesine de.
Biyoloji için çaprazlamalar çok fazla yer kaplıyor, onun harici komünite ekolojisi falan çok zor konular değil.
Fizik için optik konusu var, zor ve üstüne düşmeniz gereken konulardan ikinci dönemde.
Kimya için derişim hesaplama, günlük hayatta kimya gibi konulara hakim olursanız, bir de asit-baz konularına ağırlık verirseniz iyi olur.
Seneniz böyle iyi geçer.
Benim din dersim 25 geldi hocam öteki derslerim hep 50 üstü. Din dersinde ezber konum vardı çalışmamıştım o yüzden bu notu almıştım.Şuan meslek lisesi 12. Sınıfım ortalamam hep +82 falan. Bak dersi derste dinle başka şeylerle uğraşma çünkü zaten hem dersi dinlediğinde dersin mantığını anlayıp seveceksin hem de zaman su gibi akıp gidecek sıkılmıcaksın. Bide sınavdan önceki gün 1-2 saat otur not çıkar daha sonra o notu okulda sınav saatine gelmeden sürekli tekrarlamaya çalış zaten 10-20dk baksan orda yetiyo hatta bazen daha az. Ben sürekli bunu yaptım bu seneki din sınavım hariç hiçbir dersten 50'nin altında almadım. Bence hatta meslek lisesinde +50 veya +60 ortalama yapamayan okulda hiç vakit kaybetmesin direkt bir işe girsin tecrübe falan kazansın çünkü cidden aşırı basit dersler, nasıl 50 nin altında not alıyolar hiç anlamıyorum (bütün derslerden çok düşük alanlardan bahsediyorum).
Taktik bu sınavdan önceki gün 1 saat kadar çalış yeterli oluyo. Ders çalışmayı büyük ihtimalle sevmiyosundur merak etme belki de hepimiz sevmiyoruz fakat zaten 12. Sınıfa geldiğinde mecburen gününün önemli bir bölümünü çalışmaya harcamak zorunda kalacaksın. Kendini şimdiden alıştırırsan 2 yıl sonra çok rahat edersin. Dümdüz hiç çalışmadan gidersen sınav senesi düzen yapmakta aşırı zorlanırsın ve gidersin mezuna kalırsın 1 senen boşa gider.
Böyle bir kafa yok. Ortalaman üni sınavı sonucunu da etkiliyor.
Benim din dersim 25 geldi hocam öteki derslerim hep 50 üstü. Din dersinde ezber konum vardı çalışmamıştım o yüzden bu notu almıştım.
Benim çalışma stilim şöyle eğer derste hiç dinlememiş isem konuyu hiç bilmiyorsam, sınavlar başlamadan 2 hafta önce bütün derslerde bütün hocalara sınavda neler çıkacak diye sorarım ve söylediği bütün konuları en ince ayrıntısına kadar not ederim. Hafta sonu bu bütün derslerden aldığım sınav konularını not uygulamam sayesinde hafta içi ve hafta sonuna plan yaparım. Her dersi günlere ayırırım. Pazartesi olunca (sınavdan 1 hafta önce) planıma uyarım ve o yazdığım konulardan YouTube'dan videolar izlerim. Sonra izlediğim videoları sürekli durdurarak not alırım boş bir kağıda. Güzelce yazarım, birçok kağıt not yazarım ve zımbalarım o kağıtları.
Sadece 1 ders için bu. Bu anlattığım şeyleri her dersim için yapıyorum. Ortalamam 80 geldi 1. dönem.
Benim gibi çalışabilirsin.
Bu arada dersi derste dinlemek daha fazla puan kazandırır ancak ben öğretmenlerimi pek sevmediğim için ya resim çiziyorum, ya kendim sıraya bir drift pisti oluşturuyorum ve getirdiğim hotwheells oyuncağımla drift yapıyorum çaktırmadan. Bu sayede bu yöntemi keşfettim
Ben de son gün çalışıyorum. 1 Hafta önceden notlar alıyorum. Gene çalışmış oluyorum da bu tuttuğum notları son gece full sınav tekrar videosuyla beraber iyice okuyorum.Ben hem dersi dinlemiyordum fazla hem de son gün calisiyordum o yuzden cok kotu oldu bundan sonra derse odaklanacagim ve sinavdan 2-3 hafta once guzelcene calisacagim.