Meslek lisesi 10. sınıf zor mu?

emrqzzc

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu sene 10. sınıfa geçtim ama kaygılarım var. 9. sınıf benim için çok kötüydü, gerek sınıf ortamı gerek liseye alışma süreci derslerin zorluğu vs. gerçekten çok zorladı, 3 dersten sorumlu kalarak geçtim. 10. sınıf ne yapmalıyım? Nasıl çalışmalıyım? Zor mu?

Meslek lisesinin özellikle sınıf ve okul ortamı sınıf ilerledikçe sıkıntı olur iyice. Ben fen lisesinde gidiyorum 9-10'da bir şeyler yokken 11'de alkol, sigaraya ve diğer uygunsuz şeyler yapan kişi oldu. Oraları hayal bile edemiyorum. Sınıftakiler ile ve diğer kişilere çok bulaşmayın laf atmayın. 10. sınıf daha kolay diyorlardı 9'a göre eğer dersi dinleyip her akşam tekrarlarını yaparsanız çok zorlayacağını düşünmüyorum.

Meslek lisesinde pek ders anlatıldığını sanmıyorum.

Zor değil ama dersleri adamakıllı dinleyip sınavlarada düzgün çalışırsan geçersin öyle ders dinlemeden boş boş okula gelip gidersen zorlar.

Şimdi hocam şöyle bir şey var, geçen seneki sorumlu öğrencilerin hiçbiri şu an yok. Ortam rahat yani bu sene sorun o değil sorun 3 tane sorumluluk sınavımın ve 10. sınıfın zorlugu.

Zor değil ama dersleri adamakıllı dinleyip sınavlarada düzgün çalışırsan geçersin öyle ders dinlemeden boş boş okula gelip gidersen zorlar.
Genelde sadece sınav haftası calısıyorum bu sene daha fazla mı calısmalıyım?

Extra çalışmana gerek yok ama dersleri dinle kaçırdıgın ders olursa onun tekrarını yapabilirsin.

Extra çalışmana gerek yok ama dersleri dinle kaçırdıgın ders olursa onun tekrarını yapabilirsin.

Umarım dediğiniz gibi kolay geçer peki sorumluluk sınavları nasıl olur? Geçen sene 10. sınıf sorumluluk sınavlarına giren arkadaşlarıma sordum hocaların direk cevapları verdiğini veya kısa süreli de olsa telefonlarını toplamadıklarını söyledi meslek lisesi yine.

Meslek liselerinde sorumluluk sınavları genelde kolay oluyor ama basit ya geçerim deyipte bakmamazlık yapmayın arkadaşlarınızın dediği gibi yüksek ihtimal cevapları verirler ya da telefon serbest olur. Ve bu sene en rahat olduğunuz sene olacak 9'da alışma tanışma derken derslere alışmaya çalışırken zor gelebiliyor 10'da hem derslere hem ortama alıştıgınız için daha basit gelecektir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…