Meslek lisesi bilişim bölümü

HalilŞimşek

Hectopat
Merhaba. Ben meslek lisesi okuyorum. Bilişim bölümü seçeceğim bilgisayardan anlarım. Merak eder, araştırırım bilmediğim şeyleri. Technopat'tan öğrendiğim çok şey oldu, sağ olsunlar. Bilişim okuyanlar beni bilgilendirebilirler mi ne yapılıyor derste hangi alanlarda çalışılıyor, detaylı yazarsanız sevinirim. Meslek hayatımda ne gibi işler yapabilirim örneğin? (Yazılımcı teknik servis) kusura bakmayın, şu an çok cahil hissettim kendimi. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın bir arkadaşım okuyor. Parçalar hakkında genel bilgiler ve ofis programları dersi ve Python öğreniyorlar. Yalnız düzgün bir meslek lisesi değilse gitmeni tavsiye etmiyorum. Genellikle ortamı kötü oluyor ama bazı okullarda cidden çok iyi bilişim bölümü öğrencileri var. Benim okuduğum okulda ortamı çok kötü olduğu için ben Anadolu Lisesi okuyorum. Üniversite olarak yazılım okumayı düşünüyorum.
Ama genel olarak çok iyi şeyler öğretiyorlar. İleride bilgisayar ile alakalı bölüm okuyacaksanız işinizi çok kolaylaştırır.

Ne okursanız okuyun lise, üniversite fark etmez. Okurken aldığınız bilgiler sizin işinize çok yaramaz. Okulu bir şekilde halledersiniz, gelecek için ise düşündüğünüz mesleğin temellerini atmanız gerekiyor. Yazılım üzerine gidecekseniz yazılım tarafında çalışacaksınız sürekli. Bunun içinde bir yazılım diliyle başlayacaksınız örnek C++ bunu öğreneceksiniz sonra C# geçeceksiniz bu şekilde devam etmelisiniz fakat sadece öğrenmek değil iyi derecede örnekler yapacak seviye gelmeniz gerekiyor.

Üniversite içinde şöyle bir şeyler ekleyim, meslek lisesinden direkt olarak güzel bir üniversite kazanman zor, haftalık 45 saatine kadar çıkabiliyor ders saatin, bu da YKS için gerekli zaman ayıramayacağını gösteriyor. Üniversite içinde ek bir sene daha gerekecek anlayacağın. Eğer geçebiliyorsan Anadolu liselerine geçiş yap ve üniversite için en azından bilgisayar bölümü düşün, zaten oraya kadar kendini dışarında geliştirebilirsin.

Son düzenleme:
Yol yakınken meslek lisesinden kurtulun. Ortalama bir anadolu veya temel liseye naklinizi aldırın. Şimdiden ufak ufak üniversite sınavına çalışmaya başlayın. Çünkü 10. sınıfta haftanın bir günü meslek dersi, 11. sınıfta haftanın 2 günü meslek dersi ve 12. sınıfta haftanın 3 günü gideceğiniz staj ile günleriniz çöp olacak ve kültür dersi göremeyeceksiniz. Bu da üniversite için çok büyük bir dezavantaj. (2 hafta önce MTAL'dan mezun oldum.)

Bir meslek lisesi bilgisayar bölümü çıkışlı olarak tavsiyem nakil ile Anadolu lisesine geçmendir. Alacağın bilgisayar eğitimi çok iyi olmayacak üstüne üniversite için gereken ders bilgilerini de öğrenemeyeceksin. Mat 2 yapamadıktan sonra mühendisliğe de geçemezsin.

Buradan alan ve dal derslerine bakabilirsin. Buna göre kurslara gidebilirsin. Veya eğitim videoları izleyebilirsin. Gördüğün derslere göre sürekli pratik yapmanı tavsiye ederim. Ücretsiz kurslar var onlara gitmeni öneririm. Belediyelerin kurslarını incelemeni öneririm. Başarılar dilerim.
Bu siteyi incelemeni öneririm. İşine yarayacak eğitimler var.
Meslek seçimi için buraya incelemeni öneririm. İşine yarayacak sana yönlendirme yapacak bilgilendirmeler var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı