Meslek lisesi bölüm önerisi

4ndre

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller. Ben 9.sınıfa gidiyorum motorlu araçlar teknolojisi bölümündeyim fakat bu bölüme çok hakim olamıyorum ve değiştirmek istiyorum.
Okulumdaki diğer bölümler şunlar;

•Elektrik/Elektronik
•Tesisat teknolojisi.
•İnşaat bölümü.
•Uçak bakımı(puan yetmiyor)
•Ulaştırma hizmetleri ve sivil havacılık.

Bunlardan hangisi seçilmeli?

Herkese iyi sosyaller. Ben 9.sınıfa gidiyorum motorlu araçlar teknolojisi bölümündeyim fakat bu bölüme çok hakim olamıyorum ve değiştirmek istiyorum.
Okulumdaki diğer bölümler şunlar;

•Elektrik/Elektronik
•Tesisat teknolojisi.
•İnşaat bölümü.
•Uçak bakımı(puan yetmiyor)
•Ulaştırma hizmetleri ve sivil havacılık.

Bunlardan hangisi seçilmeli?
Motor en iyi bölüm bence nelerle ilgilendiğinizi falan yazmamışsınız eğer ilgiliyseniz elektrik/elektronik seçin.

Uçak bakımı bölümüne puan yetmiyor demişsiniz fakat bence sürekli nakil kollayın. Pişman olmazsınız, oradan çıkınca uçak bakım ve onarımı bölümü okursanız güzel paralar kazanırsınız.

Motor en iyi bölüm bence nelerle ilgilendiğinizi falan yazmamışsınız eğer ilgiliyseniz elektrik/elektronik seçin.

Elektriğe biraz ilgim var ama imkanı geniş mi? Rahat bir bölüm mü?

Uçak bakımı bölümüne puan yetmiyor demişsiniz fakat bence sürekli nakil kollayın. Pişman olmazsınız, oradan çıkınca uçak bakım ve onarımı bölümü okursanız güzel paralar kazanırsınız.

Hocam 84 OBP istiyor benim OBP 76.

1734379715034.png

Aranan adam olmak lazım gelecekte ne seviyede olacağınızı forumdaki kimse bilemez.

Hocam 84 OBP istiyor benim OBP 76.
OBP yetmese de boş kontenjan varsa geçilebiliyor. Siz sürekli nakil deneyin, bir seferinde boş nakil gelir girersiniz belki. Dediğim gibi oraya girip uçak bakım ve onarımı da okursanız (ki çok yüksek puanlı bir bölüm değil, biraz çalışmayla girilebilir) gelecekte 200 - 250 bin liraya kadar çıkabilir maaşınız.

Şey, ben ileride şu mesleği yapacağım demiyorsan lisede ki bölümün pek bir önemi yok. Yani ne demek bu, meslek lisesinden mezun olup bölümündeki mesleği yapanların oranı %1 sıfır abartı. Kendimden biliyorum denendi onaylandı bizim elektrik bölümünün 12 sınıfı vardı anasını satayım gidip baksan 5 kişi elektrikçi değil. Adam akıllı bir şey öğrettikleri de yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı