Meslek lisesi için bölüm önerisi

MiracEfe055

Decapat
Daha fazla  
Ben 8. sınıfım ortalamam Anadolu veya bulutoğlu denen düz liselere yetiyor ama ben düz liseden sonra üniversite ile uğraşmak istemiyorum. Direkt olarak mesleğimi elime almak istiyorum. Ders durumumda matematik harici bütün derslerim idare edecek düzeyde güzel bölüm önerisi yapar mısınız bir abi veya abla olarak bir yol gösterir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin seçsen daha iyi olur buradakinin dediklerine bakma birisi bir şey der onu seçersin beğenmezsin 4 yıl boşu boşuna okursun o yüzden senin seçmen daha iyi.

Ben 8. sınıfım ortalamam Anadolu veya bulutoğlu denen düz liselere yetiyor ama ben düz liseden sonra üniversite ile uğraşmak istemiyorum. Direkt olarak mesleğimi elime almak istiyorum. Ders durumumda matematik harici bütün derslerim idare edecek düzeyde güzel bölüm önerisi yapar mısınız bir abi veya abla olarak bir yol gösterir misiniz?

Dostum seni tanımadan şunu şunu yap demek bize düşmez. En iyisi kendi hayat beklentilerin ve ilgi alanlarına göre tercih yapman. Seçeceğin bölüm senin hayatının ilk başlangıcı olacak. O yüzden ben sana makine oku dersem teknik resimden sıkılabilirsin. Büro oku dersem belki insanlarla uğraşmak istemezsin veyahut bilgisayar, elektronik oku dersem bu sefer de başka bir sorun çıkabilir o yüzden bütün tercih sana kalıyor sen ne istiyorsun hayattan bu önemli.

Tam olarak neye yatkınsın? Mesela benim de matematiğim çok iyi değildi grafikerlik okumuştum. Bir çok bölüm var elektronik, bilişim, otomotiv, resim, büro, makine yani kendin seçmen lazım.

Meslek okumuş biri olarak kesinlikle Anadolu okumanı tavsiye ederim ayrıca çalışkan öğrencilerin olduğu bir Anadolu lisesi. Oradan da zaten ön lisans kazanıp okuyum aynı meslek lisesi gibi işe girebilirsin.

Az çok iyi bir bilgisayar deneyimim Linux deneyimim var araçlarla (araba ve motor) tarzı şeylerle uğraşmayı severim çoğu şeyi çabuk öğrenebilirim fazla ders çalışma alışkanlığım yok. Anadolu'ya gidip sonrasında üniversite okumak istemiyorum çünkü dediğim gibi ders çalışma alışkanlığım yok.

O zaman motor tamirciliği gibi bölümlere girmeye çalış. Aynı zamanda da bilgisayar bilgini ilerletmeye uğraş. Bilgisayar destekli tamircilik ön plana çıkacak. Elektrikli ve yeni nesil diğer araçların yaygınlaşmasıyla bilgisayar tamirciliğin merkezine oturacak. Tavsiyem otomobil motor mekanik tarzında bir bölüme girmen. Sonrasında bölümünle alakalı bir ön lisans okuyabilirsen çok güzel olur. Aranan eleman olursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı