Meslek lisesi makine bölümü nasıldır?

458447

Hectopat
Makaleler
1
Makine bölümü nasıldır? İş bulma ve maaş konusunda, lise mezunu olan biri makine bölümünden iş bulabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşini iyi yaparsan staj yaptığın işletme devam etmeni istiyor zaten şahsen bu yıl elektrik bitirsim ben asgari ücret + sigorta teklif ettiler.

Kısaca 2-3 yıl asgari ücret ile çalışma imkanı sunarlar sana.

Peki zamanla maaşım artar mı maksimum ne kadar olur meslek lisesi makine bölümünden mezun olan biri nasıl bir yerde çalışabilir?

Peki zamanla maaşım artar mı maksimum ne kadar olur meslek lisesi makine bölümünden mezun olan biri nasıl bir yerde çalışabilir?

İşinde ustalaşırsan iyi paralar alırsın. Benim tanıdığım bir servis çalışanı aylık 9000 bin lira alıyordu. Ama adam ustaydı. Başlangıçta az alsan da maaşın artar. Ama İngilizcenin de olması lazım. İşe girerken mutlaka diline bakarlar.

Hocam İngilizce sıkıntı ya az da olsa her gün 4 kelime ezberliyorum.

Hocam üniversteye gitmeden de maaş artar mı?

Hocam İngilizce sıkıntı ya az da olsa her gün 4 kelime ezberliyorum.

Kelimeden öte gramerini geliştirmeye bak. Yabancı diziler ve müzikler dinle. Özellikle oyunların etkisi çok büyük. Mesela ben İngilizcemi oyunlardan geliştirdim. Çevrimiçi oyunlarda insanlarla sohbet ederek bayağı ilerledim. Zaten okulun bitene kadar bayağı ilerletirsin İngilizceyi. Sadece 1 ay üzerine gitsen bir yabancıyla bile rahat konuşursun.

Hocam üniversiteye gitmeden de maaş artar mı?

Artar tabii. Hatta bana teklif gelmişti. 3500 ile başlarsın, yabancı dil ve deneyime bağlı maaşını arttırırız demişlerdi. Bölümüm EE.

Ben Enka Teknik Lisesi'nde makine okudum. Okul bütün makinelere ve gerekli teçhizata sahipti ve herkes makineleri kullanabiliyordu. Buna cevabım okuldan okula değişir olacak.

İş konusuna gelecek olursak, üniversitede de makine okumuş arkadaşlarımdan yola çıkacağım iş bulmakta güçlük çektiler pandemi döneminde. Trakya'da okuyan arkadaşım şu an İzmir'de barmenlik yapıyor, mobing ve maaş azlığı sebebiyle şirketinden ayrılmıştı.

Maaş olarak üniversite mezunlarına 3-3.5 bin arasında veriliyor.

Üniverste okumalı mıyım sizce lise mezunu olarak makine bölümünde sıkıntı çıkarır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…