Meslek lisesi mezunlarına verilen ek puan 2. kez kullanılabilir mi?

Particle Cannon

Hectopat
Sorum OBP ile alakalı değil. Meslek lisesi mezunu olduğum için yerleştirme puanının yanında ek olarak bende ek puanlı yerleştirme kısmı var 2 yıllık tercih yaparken bu puanı kullandım.
ÖSYM üzerinden açıp baktığımda yerleştirme puanında parantez içinde (ek puanlı) yazıyor. Yani ek puan hakkımı kullanmışım 2 yıl okuyup bölümü bitirdim bu sene tekrardan sınava gireceğim 2 yıllık bölümle alakalı tercih yaparsam, meslek lisesi mezunu olduğum için bu ek yerleştirme puanı tekrardan verilecek mi yoksa 1 kereye mi mahsus?
Kesin emin olmam gerekiyor bitirdiğim liseyi mi arayayım net olarak nasıl bilgi alabilirim ?

Sorum OBP ile alakalı değil. Meslek lisesi mezunu olduğum için yerleştirme puanının yanında ek olarak bende ek puanlı yerleştirme kısmı var 2 yıllık tercih yaparken bu puanı kullandım.
ÖSYM üzerinden açıp baktığımda yerleştirme puanında parantez içinde (ek puanlı) yazıyor. Yani ek puan hakkımı kullanmışım 2 yıl okuyup bölümü bitirdim bu sene tekrardan sınava gireceğim 2 yıllık bölümle alakalı tercih yaparsam, meslek lisesi mezunu olduğum için bu ek yerleştirme puanı tekrardan verilecek mi yoksa 1 kereye mi mahsus?
Kesin emin olmam gerekiyor bitirdiğim liseyi mi arayayım net olarak nasıl bilgi alabilirim?

Ben sınava girdim ama tercih yapmadım puan tekrar geliyor mu biliyor musun?

Bu sene sınava tekrar girdim ve ek yerleştirme puanı verildi evet.
Hocam bu ek puan sadece ön lisans bölümlerine mi veriliyor? Ben mesela 4 yıllık MTOK olmayan bir makine mühendisliğini tercih etsem bu ek puan yine verilecek mi? YKS sonucunda sayısal kısmına ek puan yerleştirmede bir şey yazmıyor sadece TYT'de yazıyor diye aklıma takıldı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı