Meslek lisesi mezunu hangi KPSS sınavına başvurmalı?

RosLy

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400H, RTX 3050Ti, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
i7 1255U, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
Meslek
IT Destek Uzmanı
Merhaba iyi günler 12. sınıfım ve meslek lisesinde bilişim teknolojileri üzerine okuyorum. Stajımı tamamlamak üzereyim. YKS sınavlarına gireceğim. KPSS sınavına da girmek istiyorum fakat 3 çeşit KPSS sınavı var. Alan bilgisi, lisans ve öabt. Öabt öğretmenler için diye biliyorum. Lisans ve alan bilgisi hakkında fazla bilgim yok. Bu sınavlara girebiliyor muyum?

Ortaöğretim için olan KPSS'ye gireceksin. Lisans ve alan bilgisi 4 senelik üniversite mezunları için. Senin geleceğin sınavın başvurusu başka bir zaman olabilir ÖSYM takvimden kontrol etmekte fayda var.

Ortaöğretim için olan KPSS'ye gireceksin. Lisans ve alan bilgisi 4 senelik üniversite mezunları için. Senin geleceğin sınavın başvurusu başka bir zaman olabilir ÖSYM takvimden kontrol etmekte fayda var.

2 yıllık okursam hangi sınavına gireceğim? Gene ortaöğretim için olan KPSS mi?

2 yıllık okursam hangi sınavına gireceğim? Gene ortaöğretim için olan KPSS mi?

Hayır. Ön lisans KPSS var. Ona girersiniz. Şimdiden siz ortaöğretim KPSS'ye girin. Atanırsanız da üniversiteye gitmeniz sorun olmaz.

@Teru ve @ServerTower size yapmanız gerekeni anlatmışlar. Size daha fazla yardımcı olması adına küçük bir ek yapmak istiyorum. Ortaöğretim KPSS'ye çalışırken Ortaöğretim videoları aramanıza gerek yok. Lisans videolarını da izleyebilirsiniz.

Tabii lisans sınavı ve ortaöğretim sınavı arasında zorluk açısından çok fark var ama konular aynı sonuçta.

Hayır. Ön lisans KPSS var. Ona girersiniz. Şimdiden siz ortaöğretim KPSS'ye girin. Atanırsanız da üniversiteye gitmeniz sorun olmaz.

Çok soru soruyorum kusura bakmayın fakat bir şey soracağım eğer ben ortaöğretimden kazanırsam ve sonrasında 4 yıllık lisans alanından mezun olursam görev değişikliği talep edebiliyor muyum?

Bu konuda bu tarz sorular biraz da araştıranlara yardımcı oluyor. Bu konu hakkında bilgili insanlardan bilgi edinmek daha iyi oluyor.

Görev değişikliği yaparsınız zaten kadro derecesi falan filan var. Onlar da değişiyor. Level atlıyorsunuz diyeyim tabiri caizse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…