Meslek lisesi mi Anadolu mu?

swynZz

Decipat
Makaleler
1
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus dual 4060 msi b560m pro-e i7 11700kf 2x16 gb 3200 mhz ddr4 ram
500 gb ssd

Samsung odyssey g4
cloud 3
dareu a950 pro 1k hz
spirit of aim blue hybrid
Mchose ace 60 pro
Meslek lisesi mi Anadolu mu? Dilden gitmek istiyordum ama işsizlik var mantıklı mı sizce Anadolu lisesi? Meslek mantıklı mı maaşıyla birlikte?

Meslek lisesi mi Anadolu mu? Dilden gitmek istiyordum ama işsizlik var mantıklı mı sizce Anadolu lisesi? Meslek mantıklı mı maaşıyla birlikte?

Dilde ișsizlik var diyene bakarsak herșeyde ișsizlik var, dilde kendini geliștirirsen çok iyi maașlar alabilirsin. Eger puanın iyiyse iyi bir meslek lisesine gitmek mantıklı olur ama eger düșükse Anadolu daha mantıklı olur. Eger gerçekten dil istiyorsan meslek lisesinde meslek ögrenip, kendini geliștirebilirsin dil alanında böylece bir yedegin olur.

Üniversite hedefin varsa anadoludan şaşma.
Okuyup işsiz kalmaktan korkuyorum. Mesleğe gitsem hem iş hem dil öğrenip yks girsem olmaz mı ders de çalışıp?

Meslek lisesindeki bölümünü meslek olarak devam ettirmeyeceksen 4 yılını heba etmene gerek yok. Proje okullarına girmediysen zaten anadolu liseleri arasında çok bi' fark olmayacaktır.
Anadolu lisesinden devam edeceksen kendini geliştirip YKS'ye (tabii ilerideki sistem ne olacak bilinmez şimdi için söylüyorum) odaklanmak gerek.
Burada kilit nokta kendini geliştirmek. Sadece akademik olarak değil her anlamda diğer insanların önüne geçmelisin.

Okuyup işsiz kalmaktan korkuyorum. Mesleğe gitsem hem iş hem dil öğrenip YKS girsem olmaz mı ders de çalışıp?

Kendini geliștirdigin sürece kalmazsın ama dedigim gibi meslege giderseniz hem meslek ögrenip hem de dilinizi geliștirip YKS girebilirsiniz ama en önemli nokta puanınız, eger puanınız düșükse meslek lisesinde zamanınız vb. harap olur.

Okuyup işsiz kalmaktan korkuyorum. Mesleğe gitsem hem iş hem dil öğrenip yks girsem olmaz mı ders de çalışıp?
Ben 12. sınıf meslek lisesiyim ve üniversite hayalim herkesin olduğu gibi benim de var. Teknik bölüm için:

11. sınıfa kadar seçeceğin meslek bölümü derslerinin sayısı artıyor, akademik ders sayın(matematik türkçe vs.) azalıyor. Bu yüzden 11. sınıf en çok meslek dersi göreceğin kısım. 4 senenin en ağır senesi 11. sınıf olmasına rağmen sen normal dersleri görmediğin için AYT kısmında çok çok çok geri kalıyorsun ve toparlamak çok zor oluyor.

12. sınıfta ise meslek derslerin kalkıyor.

Ancak müfredatta "seçmeli" diye başlıyor dersler. Yani "seçmeli kimya" şeklinde mesela. Bu yüzden de hocalar 12. sınıfta bile 12. sınıf konusu değil, TYT konusu(9-10) işliyor. Yani üniversite hazırlığı için mantıklı bir okul değil meslek liseleri.

Ancak dershane vs. vaktin gücün ve paran varsa MTOK deneyebilirsin. Normal şekilde 50 bin ile girenin girdiği yere sen 120 bin sıralama ile falan girebiliyorsun. Tabii ciddi bir ders çalışma disiplini ve başarın gerekiyor.

Ayrıca "Okuyup işsiz kalmak" diye bir şey bence yok. Ben daha bir tane kaptanın, doktorun işsiz kaldığını görmedim. Ya da ODTÜ mezunu bir ekonomi, iktisat mezununun işsiz kaldığını. Gidip şırnak üniversitesi felsefe bölümü okursan tabii ki işsiz kalırsın. Mantıklı bölüm seçen birisi kesinlikle işsiz kalmaz. 80 milyonluk ülkede iş mi bitecek? İyi bir üniversitenin yolu meslek lisesinden geçmiyor ben onu biliyorum. Çevremde şehrimin en iyi fen lisesi ve anadolu lisesinden mezun olan arkadaşlarım ve abim var. Çok yakınımda böylelerini görmesem tamam inanıyorum ben de buna derim. Ama dediğim gibi.

İyi meslek, kötü Anadolu'dan iyidir.Dil ve sözel okuyacaksan pek bölüm yok.
Böyle çevirmen olarak BMW falan gibi iyi şirketlerde çalışmak isterdim. Manisa cumhuriyet anadolu lisesindeyim mosteme geçeceğim mantıklı mı sizce araştırır mısınız lütfen?

Sana burada kendini geliştir ülkenin gerçekleri şöyle böyle şimdiden mesleği düşünme kafana takma gibi beylik laflar etmektense düpedüz gerçeği söylemek istiyorum kendine bir kapı aralamak network oluşturmak için ekstra bir çaba içine girmediğin takdirde hangi liseye hatta seni şaşırtacaktır mutlaka hangi üniversiteye gittiğinin bir kadri kıymeti yok nice üniversite okumayanlar nice güzel işlerin başındalar nice istediği bölümü okuyanlarda şu an kasiyerliğe talimler bu iş tamamen gelecek kaygısı olmaksızın aksiyon almaktan ibaret sevgiler yolun açık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…