Sanayide para her zaman vardır. Özellikle yaz döneminde ciddi bir iş var.
Babam bir otomasyoncunun yanında çalışıyor. Sürekli makine panolarını hazırlıyorlar. Yaz döneminde fabrika kurulumu kolay olduğu için yazın ciddi bir iş potansiyeli doğuyor otomasyon bölümünde kendini geliştirenler için. 1 defa fildişi ülkesine, 1 defa cezayire gittiler son 2 senede otomasyon ve elektirikçi olarak.
Dediğiniz gibi kendinizi otomasyon gibi geniş çaplı bir bölümde geliştirirseniz üstüne de dil koyarsanız sizden babası yok. Babamın yanında çalıştığı adam fabrikalarda makine kurulumlarını ve panolarını hazırlamak için iş alıyor. Normalde eskiden fabrika sahipleri para ödüyordu. Bir ara para yerine sıfır araba olarak ödediler ücreti(çünkü vergi indirimi ile para ödemekle aynı paraya geliyor), şimdi ise fabrikalar artık adamı tanıdığından para + sıfır daire veriyor.
Bu adam 45'li yaşlarında otomasyon üzerinde yazılım üzerinde kendini geliştirmiş birisi. Ve kazandığını ben biliyorum.
Benim kuzenimin nişanlısı da adanada otomasyoncu ve sanırım gelecek ay Kazakistan'a gidecekler fabrika kurulumu için.
Ayrıca babamlar da kuzenimin nişanlsıı da sürekli şehir dışına gidiyor. Anlatya, Malatya, Niğde, Adana gibi şehirlere gidiyorlar.
Kısacası demem o ki eğer kafan çalışıyorsa meslek lisesi mezunlarının ciddi bir potansiyeli var. Kendine katacağın her şey sana artı yazar.