Meslek lisesi mi Anadolu mu?

Dil istiyorum ama işsizlikten korkuyorum.

Atp sınıflarına geç o zaman vakit kaybetmeden meslek lisesi gerçekten hayatında en eğlenceli zamanları burada geçircen meslek lisesinden şaşma çok eğlenceli.

Kariyer şakaya gelmez asgari ücretle çalışırsan görürsün ortamı yaşa hayatını ama abartma.

Dil istiyorum ama işsizlikten korkuyorum.

Dil sıkıntılı evet ama gerçekten okuyacaksan eşit ağırlık seçip uluslararası ilişkiler okuyup yurt dışında konsoloslukta geliştirdiğin dille çalışabilirsin. Maaşları da fevkalade.

Asıl para sanayide değil mi?

Vallahi Türkiye'deki çoğu sektör sıkıntılı ama kendi işletmeni açarsan bayağı iyi paralar kazanabilirsin evet ama ömründen ömür gider hayatın bir memurdan kötü olur çok daha yorulursun ama maaşı buna değer ben şahsen sanayide ne kadar para olursa olsun gitmek istemem sevdiğim işi yapmam benim için daha önemli.

Yurtdışına gitmek istiyorum. Mezun olunca.

Ben anadolu mezunuyumda ne oldu hiçbir artısı yok meslek lisesinde elektirik ve muhasebe okuyan arkadaşlarım daha iyi konumda

Sanayide para var mı hocam? Mesela MOSTEM'den çıkıp lisedeki işimle ilgili bir şey yapsam üzerine dil koysam falan yararlı olur mu veya üniversitede dil gidip lisede öğrendiklerimi birleştirsem?
Sanayide para her zaman vardır. Özellikle yaz döneminde ciddi bir iş var.

Babam bir otomasyoncunun yanında çalışıyor. Sürekli makine panolarını hazırlıyorlar. Yaz döneminde fabrika kurulumu kolay olduğu için yazın ciddi bir iş potansiyeli doğuyor otomasyon bölümünde kendini geliştirenler için. 1 defa fildişi ülkesine, 1 defa cezayire gittiler son 2 senede otomasyon ve elektirikçi olarak.

Dediğiniz gibi kendinizi otomasyon gibi geniş çaplı bir bölümde geliştirirseniz üstüne de dil koyarsanız sizden babası yok. Babamın yanında çalıştığı adam fabrikalarda makine kurulumlarını ve panolarını hazırlamak için iş alıyor. Normalde eskiden fabrika sahipleri para ödüyordu. Bir ara para yerine sıfır araba olarak ödediler ücreti(çünkü vergi indirimi ile para ödemekle aynı paraya geliyor), şimdi ise fabrikalar artık adamı tanıdığından para + sıfır daire veriyor.

Bu adam 45'li yaşlarında otomasyon üzerinde yazılım üzerinde kendini geliştirmiş birisi. Ve kazandığını ben biliyorum.

Benim kuzenimin nişanlısı da adanada otomasyoncu ve sanırım gelecek ay Kazakistan'a gidecekler fabrika kurulumu için.

Ayrıca babamlar da kuzenimin nişanlsıı da sürekli şehir dışına gidiyor. Anlatya, Malatya, Niğde, Adana gibi şehirlere gidiyorlar.

Kısacası demem o ki eğer kafan çalışıyorsa meslek lisesi mezunlarının ciddi bir potansiyeli var. Kendine katacağın her şey sana artı yazar.

Hocam meslek okunurken iş dil yazılım tasarım öğrenip yurt dışına kaçmak istiyorum. Üniversite de okurum herhalde. Üni okurum sanayide çalışırım yurtdışında üni okuyabilirsem kendimi dilde geliştirip. Teşekkürler.

Umarım her şey gönlünüzce olur. Kendini geliştirirken eğer ki maddi durumun varsa sertifika veren eğitimleri takip etmeni öneririm. Kendine katacağın hiçbir şey sana zarar vermez çünkü.

Umarım her şey gönlünüzce olur. Kendini geliştirirken eğer ki maddi durumun varsa sertifika veren eğitimleri takip etmeni öneririm. Kendine katacağın hiçbir şey sana zarar vermez çünkü.
Umarım sizinde olur hocam.

Mostem'de hangi bölümü önerirsiniz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…