Meslek lisesi öğrencisi üniversiteye gitmeli mi?

hyperFREAK47

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba ben meslek lisesi bilişim bölümü son sınıf öğrenciyim. Sizce şu zamanda elimde halihazırda bir meslek varken üniversiteye gidilmeli mi yoksa o üniversitede eğitim göreceğim süre zarfı içinde kendimi mi geliştirmeliyim?

Ek olarak: Kendimce grafik tasarım işi ile uğraşıyorum ayrıyeten staj gördüğüm alamda ise zayıf akım işi ile uğraşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır artık okumayan daha çok kazanıyor. Bizim ülkede eğitime verilen her kuruş zarar. Melek edin kendi işini an 4 yıl boşa para verme. İnşaat mühendisi ile usta başı aynı parayı alıyor.

Bence gitmelisin, bu sadece 2-4 yıllık eğitim almaktan ziyade üniversitede araştırmayı öğrenmen. Klüplere girip hem çevreni hem kendini geliştirmen. Üniversite sana hayatında kullanabileceğin bazı yetenekleri kazandırır. Direkt işe de girebilirsin ama insanların bakış açısı bile farklı olur maalesef. Yapabiliyorsan bilişim sistemleri mühendisliği (ben de bu bölümden mezunum) olmazsa da direkt yönetim bilişim. Yine de mühendis diploman olması senin her türlü işine yarayacaktır. Bir de askerlik muhabbeti var hatta yüksek lisans bile yapabilirsin sevdiğin bir alandan. Vizyonun geniş olsun dünya sadece iş aş değil. Her şey gönlünce olsun.

Peki dışarıdan bitirsem nasıl olur?
Bence orada bulunman önemli, kendi konfor alanından çıkıp kendini zorlaman önemli. Yapabiliyorsan erasmus ya da benzeri şeylerle yurt dışına çıkman önemli. Erasmus olmak zorunda değil çok fazla program var kendine uyan bir tanesini düşünebilirsin. Çok imkan var 4 yılın hiçbir zaman kaybolmayacak. Açıktan bitirmekle gitmemek aynı bence mantıklı değil.

Şöyle açıklayım meslek bilgim üniversite okuyanlar ile yarışır lakin en son 2 3 sene önce bir kitabın kapağını açtım

Şöyle açıklayım meslek bilgim üniversite okuyanlar ile yarışır lakin en son 2 3 sene önce bir kitabın kapağını açtım
Elbette öyledir, bahsettiğim şeyler eğitimin dışındaki şeyler. Ha ben dümdüz işimi yapayım bu yaştan paramı kazanıyımsa derdin çalış ama kendimin en iyi versiyonuna nasıl ulaşıp farklı alanlar farklı insanlar tanıyayım farklı şeyler göreyim diyorsan üniversite. Sadece yelken takımı kulübüne girmen ve eğitim alman bile hayatında belki büyük bir etki bırakacak. Sadece bilgi ve ders değil demek istediğim şey. Vizyonunu geliştirmen hayat kaliteni arttırman gibi gibi.

Elbette öyledir, bahsettiğim şeyler eğitimin dışındaki şeyler. Ha ben dümdüz işimi yapayım bu yaştan paramı kazanıyımsa derdin çalış ama kendimin en iyi versiyonuna nasıl ulaşıp farklı alanlar farklı insanlar tanıyayım farklı şeyler göreyim diyorsan üniversite. Sadece yelken takımı kulübüne girmen ve eğitim alman bile hayatında belki büyük bir etki bırakacak. Sadece bilgi ve ders değil demek istediğim şey. Vizyonunu geliştirmen hayat kaliteni arttırman gibi gibi.
Anlıyorum düşüncelerinizi değerlendireceğim teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı