Meslek lisesi öğrencisi YKS hakkında neler yapmalı?

ÜLKER Laviva

Picopat
Daha fazla  
Merhaba ben meslek lisesi öğrencisiyim üniversite kazanmak istiyorum bu sene gerçekten çalışıyorum ama staj yapmaktan vs. zaman kalmıyor...ailem sürekli bana git staj yaptığım yerden devam et veya işte çalış diye diretiyor...ben sürekli üniversite okumak istiyorum diyorum ama ailem temelin yok üniversiteyi kazanmak zor falan diyor...
1) ya mezuna kalacağım(ailem dershaneye yollar fakat dediğim gibi sürekli aynı lafları isteyeceğim)
2) ya iki yıllık+DGS yapacağım(2 yıl full DGS kasarim)
4 yıllık kazanmam düşük ihtimal.
Sayısalcıyım TYT 40 net civarı geliyor... Ailemi üniversiteye nasıl ikna edebilirim? Yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Sene mezuna bırak şu an yaşayan biri olarak DGS olayı üniversiteye girince yalan oluyor :D, stajdan sonra her gün 1-2 saat bakıp en azından net yükseltsen yeterli, sonra ailen laf yapsada dershane dene.

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Aynı durumdan bende müzdaribim Allahtan ben 11. sınıfım ve stajı yazın yapacağım. Temeliniz gerçekten yoksa dershane israf olur. Çünkü hiçbir şey bilmeden, bilenlere bir şey anlatıldığı yere giderseniz ortada siz kalırsınız. Bu yüzden gerçekten istiyorsanız oturup tabiri caizse it gibi çalışmak lazım temel oturtmak için. Dershaneye de sonra gitmek lazım. Ayrıca üniversite istiyorsanız okulda hocalarınızın peşini bırakmayacaksınız soru sormaktan. Her fırsatta konu anlatımı veya soru çözümü isteyeceksiniz. Başka kaçarı yok. Ben soru biriktirip götürüyorum. Örneğin 5 soru birikince matematikte hocaya teneffüste gidiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı