Meslek lisesi okumanın faydaları nelerdir?

Liseden mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim? Maaş ne kadar olur.
Staja gideceğin zaman asgari ücretin yarısını veriyorlar diye biliyorum. Meslek lisesi diplomasıyla iş bulmak kolay.

Maaş işten işe değişir. Mesela bilişimin içinde gördüğün bir dalda web tasarımcılığı. Eğer iyi bir web tasarımcısıysan 6.000₺ ila 10.000₺ arası bir maaş alırsın. Eğer yeniysen ortalama 3.800₺ maaş alırsın.

Erken yaşta çalışmaya başlayabilirsiniz. Makine bölümünün iş imkanlarını ve maaşını bilmiyorum ama.

Bu işlerin ne gibi bir faydası var?
Memur olmak mı, yoksa sürünmek mi? Onu anlatmaya çalışıyorum, en iyisi memur olmak, mis. Böyle kaynak falan, değmez. O yüzden Fen lisesi en mantıklısı, fen Lisesi'nin başıda ortaokuldan geçiyor. Hayatımızın dönüm noktası ortaokulun son 2 senesi.

Sana vereceğim tek tavsiye güzellik ve saç bakım hizmetleri bölümünü oku. Sonra üniversitede aynı bölümü okuyup bir kaç sertifika ile güzellik merkezi işine gir. Çok uçuk paralar var bu işte.

Sizin okuduğun alanda ise en düşük makine teknikeri maaşı 2.800₺, en yükseği ise 5.700₺. Ortalama 3.800₺.

Memur ayda 20-30 bin tl alamıyor... bu işleri yapabilen yapıyor herkes yapacak diye birşey yok zaten. Coğrafya kaderdir ben de memurluk için kpss çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…