Meslek lisesi vs Anadolu lisesi

SmeeD1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Fenerbahçe Anadolu lisesine tercih yaptım geleceğini de düşünüyorum ama zor olur diye korkuyorum. Bilgisayar oynamasını seven biriyim. Derslerim aile zoruyla iyi. Hangisini okumalıyım?

Merhaba, Fenerbahçe Anadolu lisesine tercih yaptım geleceğini de düşünüyorum ama zor olur diye korkuyorum. Bilgisayar oynamasını seven biriyim. Derslerim aile zoruyla iyi. Hangisini okumalıyım?
Eğer ilgin mühendislik tarzı şeylere ise kesinlikle meslek lisesi okumalısın. Ama eğer diyorsan ki "ben savcı,psikolog vb. şeyler olmak istiyorum", o zaman anadolu okumalısın.

Gerçekten üniversite hedefin yoksa mesleğe git meslek öğrenirsin şu anki aklım olsa mesleğe giderdim.

ben meslek lisesine gittim erkek lisesiydi sana yemin ediyorum hayatımda öyle berbat 4 yıl geçirmemişim. Şimdiki aklım olsaydı liseyi terk ederdim. 4 yıl boşuna yaşamışım. Benim diyeceklerim bu kadar herkese bol şans.

Anadolu lisesi alır bence. İyi bir meslek lisesine gitmedikçe (Aselsan, gemicilik, sağlık, yeni açılan teknoloji/sanayi liseleri tarzı dışarıdan destek alan yerler) ortalama bir meslek lisesinin katacağı fazla bir şey yok, götüreceği çok şey var. Eğer ileride tıp, hukuk, mühendislik vb. düşünüyorsan Anadolu oku derim. Derslerin de sadece aile zoruyla iyi olmasın. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı