Meslek lisesinde alan seçmek için bir sınav var mı?

BlobKAT

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben meslek lisesine girdim az önce ama bir sorum var bu meslek lisesinde alan seçimleri için özel bir sınav var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba ben meslek lisesine girdim az önce ama bir sorum var bu meslek lisesinde alan seçimleri için özel bir sınav var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

5 sene önce bize sınav değil de bir form doldurtmuşlardı. Muhtemelen size de aynısını yaparlar.
Hangi bölümü falan istediğini işaretlettiriyorlar. İlk 3 hafta herkes rastgele sınıflardaydılar. Sonra seçtirdiler.

Şu an lıse son sınıfım. Ilk lıseye basladıgımda ilk 3-4 hafta rastgele sınıflarda oturmustuk. Sonra herkese bir form gıbı bir şey verıyorlardı ıstedıgın Bolu'me gıdıyordun. Bızde 'bılısım' 'elektrık elektronık' 'çocuk gelısımı' vardı ve ısteyen ıstedıgı Bolu'me gıtmıstı yanı herhangı bır sınava gırmemıstık.

Yani sınav falan yok mu?

Hocam tercih yaparken meslek lisesi alanlarına göre tercih yapıyorsun. Mesela ben Samsun/OMÜ Mesleki Teknik A. Lisesi'nin 3 ayrı alanına tercih yaptım (yazılım, siber güvenlik, elektrik-elektronik) bana elektrik-elektronik bölümü geldi hiçbir şey yapmadan oraya gideceğim sadece. LGS puanınız önemli alana katılmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…