Meslek lisesinde ders işlemiyorlar

kivancciminli

Hectopat
Daha fazla  
Geçen sene 9. sınıfta böyle bir durumla karşılaşmadım. Elektrik bölümünde okuyorum. Geçen yılki öğretmenimiz dersi gayet iyi anlatıyordu. Ancak bu yıl değişen öğretmenimiz neredeyse hiç ders anlatmıyor; sürekli ya termin çizdiriyor ya da farklı çizimler yaptırıyor. Şu an ikinci dönemin sonlarına yaklaşmamıza rağmen hâlâ asenkron motorun ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını bilmiyorum.

Bilgisayar devre dizaynı dersinde en azından ders işleniyor, ancak bu dersi başka bir öğretmen veriyor. Ayrıca okulda 3 adet farenin kaybolduğu gerekçesiyle, müdür yardımcısı tarafından bilgisayar laboratuvarının bir ay süreyle ceza olarak kapatılacağı bildirildi. Müdür yardımcısı aynen şu ifadeyi kullandı: “eğitiminiz falan umurumda değil. Bir ay boyunca cezalısınız.” üstelik bu ceza yalnızca bir sınıfa değil, okuldaki tüm sınıflara uygulandı.

Bu durum bizi eğitim hakkımızı ciddi şekilde kısıtlıyor. Biz bu durumu CİMER'e şikayet etsek bir sonuç elde edebilir miyiz?

Elde edersiniz ama benim bildiğim yanlış hatırlamıyorsam CİMER'e şikayet eden gözüküyor adı soyadı.
En azından inceleme başlatırlar ama kanıtlamanız lazım.

Geçen sene 9. sınıfta böyle bir durumla karşılaşmadım. Elektrik bölümünde okuyorum. Geçen yılki öğretmenimiz dersi gayet iyi anlatıyordu. Ancak bu yıl değişen öğretmenimiz neredeyse hiç ders anlatmıyor; sürekli ya termin çizdiriyor ya da farklı çizimler yaptırıyor. Şu an ikinci dönemin sonlarına yaklaşmamıza rağmen hâlâ asenkron motorun ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını bilmiyorum.

Bilgisayar devre dizaynı dersinde en azından ders işleniyor, ancak bu dersi başka bir öğretmen veriyor. Ayrıca okulda 3 adet farenin kaybolduğu gerekçesiyle, müdür yardımcısı tarafından bilgisayar laboratuvarının bir ay süreyle ceza olarak kapatılacağı bildirildi. Müdür yardımcısı aynen şu ifadeyi kullandı: “eğitiminiz falan umurumda değil. Bir ay boyunca cezalısınız.” üstelik bu ceza yalnızca bir sınıfa değil, okuldaki tüm sınıflara uygulandı.

Bu durum bizi eğitim hakkımızı ciddi şekilde kısıtlıyor. Biz bu durumu CİMER'e şikayet etsek bir sonuç elde edebilir miyiz?

Bir sonuca çıkabileceğinizi sanmıyorum ve işi sürekli başka kurumlara paslayabilirler veya hiç dikkate bile almayabilirler. Bazen de "sen bizi CİMER'e mi şikayet ettin?" şeklinde tavırları üstünüze gelir.

Bizzat hocayla konuşmak, o da olmazsa idareyle konuşmak en mantıklı yok, direkt cimere yazmak mantıksız, adam doldurduğu sınıf defterini gösterecek, verilen programı aynen işliyorum diyecek, hem bir şey değişmeyecek hem de hocayla gereksiz yere düşman olacaksınız. 9 da işlenen programla 10 da işlenen program aynı olmayabilir, hocanın anlatma stili farklı olabilir veya tecrübesiz olup basit-kolay yöntemleri tekrar deniyor olabilir ama bana kalırsa en mantıklı yol bizzat hocaya söylemek, olmazsa idareye gitmek.

Bir sonuca çıkabileceğinizi sanmıyorum ve işi sürekli başka kurumlara paslayabilirler veya hiç dikkate bile almayabilirler. Bazen de "sen bizi CİMER'e mi şikayet ettin?" şeklinde tavırları üstünüze gelir.

Peki bu konuda ne yapabilriim?

Bizzat hocayla konuşmak, o da olmazsa idareyle konuşmak en mantıklı yok, direkt CİMER'e yazmak mantıksız, adam doldurduğu sınıf defterini gösterecek, verilen programı aynen işliyorum diyecek, hem bir şey değişmeyecek hem de hocayla gereksiz yere düşman olacaksınız. 9 da işlenen programla 10 da işlenen program aynı olmayabilir, hocanın anlatma stili farklı olabilir veya tecrübesiz olup basit-kolay yöntemleri tekrar deniyor olabilir ama bana kalırsa en mantıklı yol bizzat hocaya söylemek, olmazsa idareye gitmek.

İdarenin umurunda değil pek bir kişi şikayet etmişti idare çocukla beraber derse gelip çocukla dalga geçmişlerdi sınıfın ortasında ve kaç defa konuşmaya çalıştık hocanın cevabı her zaman sanamı soracağım oluyor

Peki bu konuda ne yapabilriim?

Rehber öğretmen falan varsa onlara başvurabilirsiniz, ayrıca sınıfça hareket edebilirsiniz belki birkaç kişiyi ciddiye almayabilirler öğretmenle açıkça konuşabilirsiniz bu şekilde. Eğer hala bir işe yaramadığını düşünüyorsanız illa CİMER değil ilçe milli eğitim müdürlüğüne bir dilekçe verebilirsiniz bu daha resmi bir yol olur ve daha hızlı bir işlem yapılabilir.

Rehber öğretmen falan varsa onlara başvurabilirsiniz, ayrıca sınıfça hareket edebilirsiniz belki birkaç kişiyi ciddiye almayabilirler öğretmenle açıkça konuşabilirsiniz bu şekilde. Eğer hala bir işe yaramadığını düşünüyorsanız illa CİMER değil ilçe milli eğitim müdürlüğüne bir dilekçe verebilirsiniz bu daha resmi bir yol olur ve daha hızlı bir işlem yapılabilir.
Tamamdır teşekkürler

Şikayet hakkınızı kullanın, suspus olmayın. Suspus olmaya devam ettiğiniz sürece daha da istediklerini yaparlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı