Meslek lisesinde kalınca çalışılmalı mı? Yoksa liseden mi devam edilmeli?

moodyxmash

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben 9. sınıftım fakat sınıfta kaldım Anadolu lisesine gidiyordum ve benimle birlikte çoğu kişi kaldı. Onların hepsi çalışmaya başladı benim ise kafam çok karışık, ne yapacağımı bilmiyorum. Bu yüzden büyüklerimden yardım almak istedim. Önümde iki seçenek var ya MESEM çıraklık okuluna gidip çalışmaya mı başlamalıyım (hayatımda daha önce hiç çalışmadım) yoksa meslek lisesine gidip bilişim mi okumalıyım? Meslek lisesine gitmek isteme sebebim arkadaş vb ortam edinme lise hayatını yaşama eğlenme aslında bu sene çok güzel geçmişti benim için fakat sözlüler biraz daha yüksek olsa kalmazdım. MESEM'e gidersem de CNC torna düşünüyorum çoğu kişi de bu işi önerdi. Birkaç aydır iş arıyorum fakat bulamadım bulsam kendimi deneyeceğim işte ama denk gelmedi ailemde darlayıp duruyor iş bul iş bul diye. Sürekli bu konudan dolayı kavga ediyoruz ve ayrıca aşağılıyorlar da tembelsin kaldın diye bıktım artık. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum en azından kendini sıkıp liseyi bitirmeni öneririm. Bende meslek lisesi mezunuyum ve gerçekten ilerleyen dönemde bu çok işime yaradı. Meslek lisesinde bilişim okumanı öneririm ortam işlerini kafadan çıkar sen önce derslerine bak emin ol ortam seni gelip buluyor. Ayrıca benden sana süper tavsiye, meslek liselerinde erasmus bol bol olur derslerin orta seviyedede olsa hocalarına karşı saygılı ol ortama duruma ayak uydurabilen bi insan ol staj döneminde avrupaya gitme şansın olsun. Bu gerçekten ufkunu açıcak emin ol (bu arada hocaların gözüne gir demekteki kastım yalakalık yapmak değil) İşin özü meslek lisesine git ufaktan dersini falan çalış fırsatını bulursan erasmus'a ne pahasına olursa olsun bodoslama dal gelecektede üniversiteye giremesende sağlam bi maaşla çalışabileceğin işin olsun, torna tezgahında kendini heba etme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı