Meslek lisesinde memurluk var mı?

Furkan Borak

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli, Karamürsel
Arkadaşlar selam. Bu sene örgün eğitimi bıraktım. Ya açık okuyacağım, ya da bizim burada yani Kocaeli'de meslek edindirme kursları var devletin oraya kaydolacağım. Meslek liselerinde ya da meslek edindirme okullarında memurluk var mı?

Arkadaşlar selam. Bu sene örgün eğitimi bıraktım. Ya açık okuyacağım, ya da bizim burada yani Kocaeli'de meslek edindirme kursları var devletin oraya kaydolacağım. Meslek liselerinde ya da meslek edindirme okullarında memurluk var mı?

Yok diye biliyorum ben. Direkt olarak liseden mezun olduktan sonra devlet memuru olmanızı sağlayan bir meslek lisesi yok.

Bazı kamu kurumları işçi statüsünde çalışan alabiliyor meslek lise mezunları için ama doğrudan memurluk zor hocam lise mezunlarında şu an.

İşçi statüsü değil ya direkt olarak KPSS gerekmeden ya da bilmiyorum işte staj yaptırarak hazırlayan bir meslek lisesi vs. olsa güzel olurdu. Sizce meslek edindirme kurslarına gideyim mi arkadaşlar? Aklım da hiçbir şey yok ama sabah 8 akşam 5. Güzel maaş, tatili bol bir iş memurluk. Aklım bu aralar memurluğa yatıyor. Kışın sıcak oda da, yazın serin oda da. Hiç yorulmadan çalışıyorlar :D

İşçi statüsü değil ya direkt olarak KPSS gerekmeden ya da bilmiyorum işte staj yaptırarak hazırlayan bir meslek lisesi vs. olsa güzel olurdu. Sizce meslek edindirme kurslarına gideyim mi arkadaşlar? Aklım da hiçbir şey yok ama sabah 8 akşam 5. Güzel maaş, tatili bol bir iş memurluk. Aklım bu aralar memurluğa yatıyor. Kışın sıcak oda da, yazın serin oda da. Hiç yorulmadan çalışıyorlar :D
Üstat bu yaşlarda memurluk hedefleme, vizyonsuz bir bakış açısı bence bu. Senin kafanda olan milyonlarca insan var, lisans mezunu olsan bile kolay değil memur olmak artık.

Meslek lisesini oku, elinden iyi iş gelirse güzel paralar kazanabilirsin. Üstüne iki yıllık ön lisans okursan stajla falan mükemmel olur. Memurluğun hedeflenecek bir tarafı yok. Belki iş temposu düşüktür memurların ama maaşı da ona göredir.

Üstat bu yaşlarda memurluk hedefleme, vizyonsuz bir bakış açısı bence bu. Senin kafanda olan milyonlarca insan var, lisans mezunu olsan bile kolay değil memur olmak artık.

Meslek lisesini oku, elinden iyi iş gelirse güzel paralar kazanabilirsin. Üstüne iki yıllık ön lisans okursan stajla falan mükemmel olur. Memurluğun hedeflenecek bir tarafı yok. Belki iş temposu düşüktür memurların ama maaşı da ona göredir.

Hocam en düşük maaş 40000. Sabah 8 akşam 5 çalışıyorlar. Primler vs. var. Hafta sonları tatil, yıllık izinleri var, devletin altındasın, farklı statüdesin, çok rahat bir ış, kışın sıcak yerde, yazın soğuk yerde çalışıyorsun, ömrünü yemiyor, emekliliğin kolay. Daha ne istersin? Fazlasında gözüm yok.

Ailemin aracı, evi vs. birkaç tane var zaten. Bir şey satın almayacağım. Cebimde para olsun, rahat yaşayayım diye çalışacağım ileride.

Hocam en düşük maaş 40000. Sabah 8 akşam 5 çalışıyorlar. Primler vs. var. Hafta sonları tatil, yıllık izinleri var, devletin altındasın, farklı statüdesin, çok rahat bir ış, kışın sıcak yerde, yazın soğuk yerde çalışıyorsun, ömrünü yemiyor, emekliliğin kolay. Daha ne istersin? Fazlasında gözüm yok.

Ailemin aracı, evi vs. birkaç tane var zaten. Bir şey satın almayacağım. Cebimde para olsun, rahat yaşayayım diye çalışacağım ileride.
İşte diyorum ya herkes senin kafanda olduğu için memur olmak çok zor, sabah akşam KPSS kasıp mülakatlardan falan geçmen lazım. Yaşadığım için söylüyorum. Yatayım, maaşlar gelsin, milletin sırtına yük olayım vs. bana göre sağlıklı bakış açıları değil. Yine de senin bileceğin iş, ailen zenginse kendince işler kovala bence eğitim hayatından sonra. Biz fakirdik de öyle devlet işleri kovaladık.

Memur emeklileri genelde düşük aylık alırlar, işçi ya da diğer çalışanlar gibi yüksek olmaz.

Ne önerirsiniz meslek lisesinde? Aklım da hiçbir meslek yok. Aklıma yatarsa yoğunlaşırım.
Ben memur olma da demiyorum ama KPSS'siz girmek mümkün değil ve artık memurluğa giriş de çok zor. Öğretmen adayları var 5-6 yıldır atanmayı bekliyorlar. Arkadaşlarım 2-3 yıldır sınavlara hazırlanıyor hala, rekabet çok. Yani şimdiden memurluk hayali kurarsan hayal kırıklığı olabilir, alternatif planların da olsun bence. Eskiden öyle bir devir vardı, lise mezunları bile değerliydi. 1980'ler falan öyle bir nesil memur oldu ama şimdi lisans mezunu bile bol piyasada.

Biraz da senin yeteneğine bağlı, meslek liselerinde birçok bölüm var. İlgi alanlarına göre tercih yapman mümkün. İlla meslek lisesi olmak zorunda da değilsin tabii. Anadolu liselerine niye gitmek istemiyorsun? Ailenle de konuş bence bu konuyu, genç olduğun için bazı faktörleri göz ardı edebiliyor insan. Çevrendeki büyüklere de danışabilirsin.

İşte yani öyle bir düzen oturtayım ki güzel olsun, meslek edindirme kursuna gideceğim, meslek edineceğim. Sonra lise mezunu olduktan sonra KPSS deneyeceğim birkaç kere. Eğer olmazsa meslek lisesinde hangi meslekte geliştiysem o bölümü devam ettireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı