Meslek lisesinde okunur mu?

Miskincat

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 8. sınıfım okumaya da pek bir aram yok, ortalama 85, LGS'den de benden bir şey beklemeyin. Meslek lisesinde okuyacağım. Nasıl güzel mi? Bir de 5100 TL para veriyormuş çalışırak doğru mu?

Dosya Ekleri

• staj.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 189
Arkadaşlar 8. sınıfım okumaya da pek bir aram yok, ortalama 85, LGS'den de benden bir şey beklemeyin. Meslek lisesinde okuyacağım. Nasıl güzel mi? Bir de 5100 TL para veriyormuş çalışırak doğru mu?

Okumaya aran yoksa okumalısın kesinlikle ancak ortamı genelde kötü oluyor meslek liselerinin ortamı iyi olan mahalle arası olmayan bir okul seç. Lise diplomani aldıktan sonra ilerideki hayatında çok işe yarar meslek ediniyorsun sonuçta. Okumak istersen de zaten Anadolu falan çok bir şey fark etmez evden de çalışabilirsin Anadolu'ya giden herkes başarılı olmuyor.

Zaman geçtikçe göreceksin o 5100'ün azlığını. Lakin kendine güvenmiyorsan yani çalışacağına inanmıyorsan direkt MESEM'e geçmeni öneririm hem daha iyi öğrenirsin hem de elinde bir meslek olur okuyup sadece 12. sınıfta stajyer olacağım biraz da ders çalışayım her şeyi salmayayım diyorsanda normal meslek okuyabilirsin. Bende meslek lisesinde okuyorum ortamı kötü diyen çoktur doğruda söylüyorlar it kopuk çok dolu ancak liseden liseye değişir.

Üniversite hedefin varsa tavsiye etmiyorum çünkü adı üstünde meslek. Meslek ağırlıklı.
Evet 12. sınıf stajında 5100 TL alınıyor aylık.
@Graiden bu arkadaş deneyimlerini anlatır sana

Meslek lisesinde okumak yerine direkt MESEM'e yazıl madem okumaya merakın yok meslek öğrenirsin. Normal meslek liselerinde öğretmenler bile bayağı ilgisiz oluyor kendim bilişim okuduğum için pişmanım mesela.

Türkiye'de elinde meslek olursa aç kalmazsın, üniversite oku tavsiyeleri artık eskide kaldı. Ya adam gibi bölüm okumak lazım ya da meslek öğrenmek lazım. Tercih senin üstat ama meslek sahibi olanların değeri Türkiye'de daha da artıyor, artacak da.

Mesleki ve Teknik lisesinde okuyup, bir de bölümünle ilgili ön lisans yaparak kendini geliştirirsen çok daha iyi konumlara gelebilirsin bence.

Bak dostum bir meslek lisesi öğrencisi olarak söyleyeyim, eğer ders çalışmayacaksan meslek lisesinde de bırakır hocalar. Herkes meslek lisesi basit diye söylüyor ama zor. Hocalarda kalitesizdir Anadolu'ya girebiliyorsan Anadolu'ya gir .Staj ya 11. sınıfta yada 12. sınıfta 9-10 gene aynı şekilde.

Meslek lisesinin ortamı neredeyse hep kötüdür diyebilirim. Göreceğiniz dersler gerçekten işinize yarayabilir ama temel düzey görüyorsunuz genelde yani iş yine sizi bitiyor. Üniversite okumak istiyorsanız aşırı saçma bir karar olacaktır çünkü düzgün ders görmüyorsunuz. Staj konusuna gelirsek, stajda aldığınız para değeri dediğiniz gibi yani asgari ücretin 3/1'ini alıyorsunuz. Bana kalırsa gitmemeniz en iyisidir, OBP'niz düşük değil zaten.

Evet hocalar aşırı kalitesiz. Ve üniversite Mezuna kalmadığın sürece 2 yıllık harici imkansıza yakın.
İstisnalar kaideyi değiştirmez.

Son düzenleme:
Şu an 12.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Kesinlikle ilgin yoksa gideceğin lisedeki bölümlere gitme varsa git ama dediğim gibi ilgin yoksa asla bulaşma. Burnundan getiriyorlar her şeyi. Salak saçma gördüğün ve stajda asla uygulamayacağın hatta sene sonu gelince aklında bir şey bile kalmayacak derslerden tut verdikleri eğitime kadar (meslek derslerinden bahsediyorum) kısacası keşke pandemide çalışsaydım ve Anadolu lisesine gitseydim diye bin kere pişman oldum ve meslek liselerin çoğunda zaten mezun olman için gereken beceri sınavıdır, sosyal sorumluluktur falandır iyice seni son sene bezdiriyorlar. Kısacası sana tavsiyem ilgini çeken bölüm yoksa gitme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…