Meslek lisesinde sağlık okumak mantıklı mı?

Oxlarc

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaşadığım yerde bir Anadolu lisesi var. OBP ile alıyor. Onu düşünüyorum ve sağlık bölümünü düşünüyorum. Meslekte sağlıktan mezun olunca devlette hemşire olarak 30 bin TL maaş varmış. Bir de primlerle yükseliyor diyorlar. Doğru mu değil mi bilmiyorum. Ama denemelerde 250 ve 270 arası alıyorum. Ailem diyor hemşire olabilirsin. Sizce Anadolu'da dil bölümümü daha mantıklı? Yoksa meslekte sağlık bölümü mü?

Hangisini istiyorsan hangisine yeteneğin elverişliyse hangisini daha istekle yapacağını düşünüyorsan onu seç.
Maaş , iş bulma gibi kaygılar gütme. İşinde iyi olan nerede olursa olsun hangi iş olursa olsun iş bulur.

Olamazsın. Sağlık meslek lisesi artık eskisi gibi değil. Meslek tanımında yardımcı olarak geçiyor. Her türlü KPSS gireceksin. Kısa yoldan meslek sahibi olayım gibi bir yola girip özellere mahkum olursun. Sağlık bölümünü istiyorsan Anadolu lisesine veya düz liseye gidip oradan üniversite ile kazanmaya çalışırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…