Meslek lisesinde teknik resim dersi nasıl halledilebilir?

osmanbaba06

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Meslek lisesindeyim 9. sınıfım ve makine bölümündeyim. Teknik resim diye bir ders var ama sınıftaki herkes çizebiliyor detayına kadar ama ben hiç iyi çizemiyorum. Benden kötü çizen arkadaşım bile artık benden iyi çiziyor.

Aslında çok zor bir ders değil ders materyallerini güzel kullanman lazım arkadaşlarından en başından nasıl çizildiğini öğretmelerini iste zaten çok temel bir ders değil halledersin.

Öncelikle bölümde en doğru tercihi yapmışsın. Okul bitene kadar öğrenebildiğin kadar yap dersleri geçsen yeterli. Okul bittikten sonra üniversite düşünüyorsan makine mühendisliği okuyabilirsin. Eğer düşünmüyorsan Çelik konstrüksiyon veya Piping yani borulama üzerine bir firmaya girip maaşına bakmadan çalış. 1 2 sene sonra Tekla Structures yada Aveva programını öğrenirsen maaşın çok hızlı yükselir ve iyi bir pozisyona gelirsin. Ben 10 seneden fazla süredir Teknik ressam olarak çalışıyorum. Çelik tasarımcısı olarak devam ediyorum. Ayrıca benim bölümüm bilgisayardı yani anlayacağın mesleğe bulaşıktan başladım. Şuan çok şükür iyi maaşla çalışıyorum. Sabret ve ilerle Selamlar.

Merhaba ağabey ben 12. sınıf meslek lisesi makine cnc öğrencisiyim. Üniversite okumayı istiyorum ama hangi bölümü okumam gerektiği konusunda kararsızım. Şu an YKS'a hazırlanıyorum ama staj yorucu olduğu için ders çalışamadığım günler oluyordu. Bu yüzden mezuna kalmaya karar verdim. Bölüm olarak makine mühendisliği düşünüyorum ama makine mühendisliği okuyan herkes bölümün zorluğundan dolayı uzak durmam gerektiğini söylüyor. anlayacağın kararsızım, sence ne yapmalıyım?

Hocam ben mühendis değilim ama 10 yıldan fazladır bu sektördeyim. Eğer mekanik alanında merakın ve yeteneğin varsa kesinlikle okumalısın. Her bölümün zorluğu var. Ama sektör öyle bir şey ki her zaman iyi insanlara ve iyi firmalara denk gelmen lazım. Üniversite bir şekilde biter ama sonrasında kariyeri belirlerken sağlam adamlarla ilerlemen lazım. Benim tavsiyelerim bu kadar forumda Mühendisler varsa sana daha iyi yardımcı olabilir. Şimdiden hayatında başarılar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…