Meslek lisesinde yazılım okuyarak bir işe girilebilir mi?

1lahmacun95

Hectopat
Daha fazla  
Bu sene benim LGS senem ve fen liselerine gitmek istemiyorum ve yazılıma ilgim var, meslek liseleri yazılım hakkında eğitim veriyor eğer yazılım eğitimi veren bir meslek lisesine gitsem okulumu bitirdikten hemen sonra iyi bir maaş veren işe girebilir miyim yoksa üniversite okumalı mıyım? Ayrıca meslek lisesinde yazılım veren okulların eğitimi iyi mi?

Hocam ben iş ilanlarında hiç lise mezunu görmedim hep üni mezunu arıyorlar lisede o bölümü bitirip yasin ufak olduğu için şirketde yetiş die alabilirler o tarz yerler var

Hocam ben iş ilanlarında hiç lise mezunu görmedim hep üniversite mezunu arıyorlar lisede o bölümü bitirip yasin ufak olduğu için şirketde yetiş die alabilirler o tarz yerler var.

Peki meslekten sonra üniversite okunulabiliyor mu öyle bir şey mümkünse üniversiteye de hazırlanabilirim.

Peki meslekten sonra üniversite okunulabiliyor mu öyle bir şey mümkünse üniversiteye de hazırlanabilirim.
Ben c++ ve html biliyorum c++ orta seviye öylesine öğrendim lise terkim ama bir iş ilanlarina bakayım dedim üniversitesi tenin ilgili bölümleri nden diye yazıyorlar mesela şöyle php html css bilgi si olan devel oper aranıyor uni yazılım mühendisliği bölümlerinden vsvs dle die gidiyor 2 bölüm varmış sanırım yani tabi meslek yada normal lise bitirince puanın hangi üniye yeterse orayı seçiyorsunuz liseden sonra sınava giriyorsunuz üni yerleştirme puanın yeterse gidiyorsun ben öyle biliyorum

İş bulursun tabi ama bilgisayar yada yazılım mühendisliği bitir bence sağlam bi işe girer sevdiği n işi yaparsın paralı eğitim projeler den para kazanma iş dışı çok büyük şirketler var yurt dışında çalışabilir sin üni okursan temelin daha sağlam olur ben az çok programlama biliyorum üni bitirenler in çoğu bu işi iyi biliyolar

Son düzenleme:
Meslek lisesinden sonra iş bulman çok çok zor. Bende eml mezunuyum sonra bilgisayar müh kazandım. Uğraştırdı ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…