Meslek lisesinden 4 yıllık üniversite kazanma

devran atuğ

Hectopat
Merhaba,

Ben Devran yanlış yönlendirmeler yüzünden meslek lisesine yerleştim. Şu an ise 11. sınıfta bilişim okuyorum üniversite sınavından 4 yıllık yönetim bilişim sistemleri okumak istiyorum ve bunun için 11. sınıftan TYT çalışmaya başladım. Sizlere sormak istediğim bir soru bu 2 yıl içersinde sizce dikkat etmem gereken kısımlar nelerdir? Ayrıca yazılım ve siber güvenlik ile uğraşıyorum projeler ortaya çıkartıyorum ve yarışmalara katılıyor ve derece elde ediyorum. Pandemi sürecinde ise siber güvenlik üzerinden bir miktar para kazandım. Hem sınava çalışmak istiyorum hem de yazılım ve siber güvenlik üzerinde daha fazla proje üretmek ve daha fazla para kazanmak istiyorum. Bu süreçte nasıl ilerlemeliyim? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ben Devran yanlış yönlendirmeler yüzünden meslek lisesine yerleştim. Şu an ise 11. sınıfta bilişim okuyorum üniversite sınavından 4 yıllık yönetim bilişim sistemleri okumak istiyorum ve bunun için 11. sınıftan TYT çalışmaya başladım. Sizlere sormak istediğim bir soru bu 2 yıl içersinde sizce dikkat etmem gereken kısımlar nelerdir? Ayrıca yazılım ve siber güvenlik ile uğraşıyorum projeler ortaya çıkartıyorum ve yarışmalara katılıyor ve derece elde ediyorum. Pandemi sürecinde ise siber güvenlik üzerinden bir miktar para kazandım. Hem sınava çalışmak istiyorum hem de yazılım ve siber güvenlik üzerinde daha fazla proje üretmek ve daha fazla para kazanmak istiyorum. Bu süreçte nasıl ilerlemeliyim? Yardımcı olur musunuz?

Okul ortalamanı yükseltmeye çalış ek puan iyi gelir. Bana 37 ek puan eklenecek, diploma notum 70 olmasına rağmen. TYT 250 yapabilirsen 40 puan eklense 290 puan yapar.

11.sınıfa TYT'yi iyi tut, 12.sınıfta köpek gibi AYT kasarsın. TYT'yi denemelerle pekiştirirsin, iyi bir üniversitede YBS okursun.
Teşekkür ederim
Okul ortalamanı yükseltmeye çalış ek puan iyi gelir. Bana 37 ek puan eklenecek, diploma notum 70 olmasına rağmen. TYT 250 yapabilirsen 40 puan eklense 290 puan yapar.

Teşekkür ederim. 9. sınıf ve 10. sınıf ortalamam 80 bilişim bölümünde okuduğum için çok kolay bir şekilde kredisi yüksek olan programlama derslerinden yüksek puanlar alacağıma güveniyorum. Ayrıyeten şunu sormak isterim okul birincilerine ek bir kontenjan açılıyor mu?

@devran atuğ, evet. Her okulun 2 ya da 3 kişilik özel kontenjanı oluyor. Ancak şunun altını çizerek belirtmek isterim ki, okul birinciliği kontenjanı sadece sınava girdiğiniz 1 sene için geçerli. Diğer sene geçerli olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı