Meslek lisesinden açık öğretime geçilir mi?

BtnaA

Femtopat
Daha fazla  
-11. sınıfım meslek lisesi makine bölümü okuyorum ama liseye gitmek istemiyorum açık liseye geçmek istiyorum geçebilir miyim?
-Geçebilirsem dersleri nasıl işleniyor kitap mı veriyorlar onlardan mı sorumlu oluyoruz veya nasıl oluyor bilgilendirir misiniz?
-Açık öğretim lisesi genel lise dönemlerine göre haftalık ders çizergesi tam olarak nedir ve 11. sınıf için dönemi 5 6 yazıyor ne anlama geliyor?
-11. sınıfı açıktan okuyup 12. sınıfta geri örgün öğretime dönebilir miyim? Meslek lisesi makine bölümüne yani?

Kafam çok karışık ne yapmalıyım?

Hocam yardımcı olursanız çok sevinirim @333365

Dosya Ekleri

• IMG_2756.png
    IMG_2756.png
    305,3 KB · Görüntüleme: 62
3 seneyi zaten bitirmişin son 1-2 senen kalmış biraz dişini sık liseyi bitir açık öğretim hiçbir şeye yaramaz. Örgün öğretimi bitirmek daha mantıklı.

Bölümümü yapmak istemiyorum o yüzden açık öğretime geçip lise diplomasını almak istiyorum.

Sırf o bölümü bitirdin diye o bölümü yapmak zorunda değilsin, sana küçük bir tavsiye şirketler işe girişte açık öğretimli öğrencileri almak istemezler, genellikle örgün eğitim daha fazla tercih sebebidir. Benim sana tavsiyem liseyi örgün öğretim olarak bitir. Farklı bir mesleğe geçmek istiyorsan üniversitede tercih edersin.
Yani sırf mesleği istemiyorsun diye akademik olarak kendini düşürme bana göre açık öğretim hiçbir şey yapamayanların gittiği genellikle kekolarla dolu hayattan ümidi kesmiş kişilerle dolu.

Ayrıyeten açık öğretime direk geçemezsin diye biliyorum,MESEM (mesleki eğitim)e geçersin orada da bölüm seçip okul süresi boyunca 5000 tlye çalışarak liseni bitirirsin yani meslek lisesinin daha beteri gibi düşün :)

Hocam açıkçası ben bu bölümü yapamıyorum o yüzden AÖL düşünüyorum yoksa 2 yılım kalmış bitirmek isterim.

Tabii ki son karar senin ancak sırf bölümü yapamıyorum diye açık öğretime geçip akademik kariyerini bitirmeye değmez yani ben o durumda olsam yapmam hakkında hayırlısı olsun hocam. Ama en doğru yönlendirme için okuldaki rehberliğe başvurun derim.

Tabii ki son karar senin ancak sırf bölümü yapamıyorum diye açık öğretime geçip akademik kariyerini bitirmeye değmez yani ben o durumda olsam yapmam hakkında hayırlısı olsun hocam. Ama en doğru yönlendirme için okuldaki rehberliğe başvurun derim.
Akademik kariyeri bitirmek derken neyi kast ediyorsunuz anlayamadım hocam

Akademik kariyeri bitirmek derken neyi kast ediyorsunuz anlayamadım hocam.

Yani cvnizde açık öğretim mezunu yazması akademik kariyeriniz yani (üniveristeye giriş, işe giriş) gibi durumlarda eksi olarak gözükür kimse açk öğretim mezunu birsini önemsemez bu anlamda söyledim hocam.

Açık öğretime direkt geçemezsiniz milli sporcu olmak en az 1 yıl sınıfta kalmak gibi şartları var onları araştırabilirsiniz.

Yani cvnizde açık öğretim mezunu yazması akademik kariyeriniz yani (üniveristeye giriş, işe giriş) gibi durumlarda eksi olarak gözükür kimse açk öğretim mezunu birsini önemsemez bu anlamda söyledim hocam.

Cvnizde açık öğretim mezunu falan yazmıyor saçmalamayın klasik lise mezunu olarak geçiyorsunuz.

Hocam açıkçası ben bu bölümü yapamıyorum o yüzden AÖL düşünüyorum yoksa 2 yılım kalmış bitirmek isterim.

Keşke 10. sınıfta Anadolu lisesine geçseydiniz en azından artık mecburen 2 yıl daha okuyacaksınız.

Açık öğretime direkt geçemezsiniz milli sporcu olmak en az 1 yıl sınıfta kalmak gibi şartları var onları araştırabilirsiniz.

Cvnizde açık öğretim mezunu falan yazmıyor saçmalamayın klasik lise mezunu olarak geçiyorsunuz.

Hocam direk yazmaz ama hangi okuldan mezunsunuz dedikleri zaman açık lise mezunuyum derseniz önemseyeceklerini sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı