Meslek lisesinden açık öğretime geçilmeli mi?

SnowW

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
11. sınıftayım. Meslek lisesinde motorlu araçlar teknolojisi bölümünde okuyorum. Kültür dersleri işlemiyoruz benim de hayalim üniversite kazanmak fakat ders işlemiyorlar. Ben de bölüm dersinden anlayamıyorum, sevemiyorum. Hocalarımla sorunlarım var, 1 ay önce derslere çalışmaya başladım. Sizce açık liseye geçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
11. sınıftayım. Meslek lisesinde motorlu araçlar teknolojisi bölümünde okuyorum. Kültür dersleri işlemiyoruz benim de hayalim üniversite kazanmak fakat ders işlemiyorlar. Ben de bölüm dersinden anlayamıyorum, sevemiyorum. Hocalarımla sorunlarım var, 1 ay önce derslere çalışmaya başladım. Sizce açık liseye geçmeli miyim?
Bence açığa geçin evden çalışın imkanınız varsa kurslara gidebilirsiniz çok daha verimli olur senin için.

Ebeveynler yüzünden insanlar açık liseye geçmekten korkuyorlar. Çünkü ebeveynlerin gözünde açık lise okuyanlar örgünde tutunamamış, sorunlu insanlar gibi gözüküyorlar halbuki alakası yok. Yalnızca kişisel olarak disiplininizi sağlamanız gerekiyor. Açık liseye geçtikten sonra kendi ders çalışma programınızı belirlemeniz ve eksiksiz uymanız gerekiyor. Nasıl olsa okula gitmiyorum diyerek kendinizi salmayın. Eğer yeterince disiplinli çalışırsanız okulda yüklenilen bütün angaryaların yerine artan zamanınızla daha çok ders çalışıp çok daha iyi hedeflere ulaşabilirsiniz.

Hangi lisede okursan oku meslek Anadolu düz lise hangisi olursa olsun bence direk açıga geç ben şu gün olmuş üniversiteyi bitirecegim 2 ay sonra hala pişmanım çünkü bu zamanda hangi lisede okudun demiyorlar lise önemini kaybetti hangi üniversitede okudun diyorlar. Liseler ögrencilere değer vermiyor hele ki son sene. Direk terettütsüz açıga geç mezuna kalmış gibi dershaneye yazıl ya da YouTube benim hocam kanalı var oradan çalış veya başka kanallar var. Çalış üniversite sınavına okuldan daha çok yardımcı olur. Açıktan da liseyi bitirirsin. Normal lisede olanlar lise biter üniversite sınavına girerler bir yer kazanamazlar sen kazanırsın. Ama bence açık lise en mantıklısı.

Meslek lisesinde okuyor olmanız başınızı ileride çok ağrıtabilir. Çünkü o meslek lise derslerini ne olursa olsun vermeniz gerek. Geçerken bunu düşünmenizi tavsiye ederim.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler bugün okul başladığı için bazı hocalarımada söyledim bu durumu hepside açık liseyi daha mantıklı gördü sanırım geçicem ama araştırmam gerek başvuru vs.
Hangi lisede okursan oku meslek Anadolu düz lise hangisi olursa olsun bence direk açıga geç ben şu gün olmuş üniversiteyi bitirecegim 2 ay sonra hala pişmanım çünkü bu zamanda hangi lisede okudun demiyorlar lise önemini kaybetti hangi üniversitede okudun diyorlar. Liseler ögrencilere değer vermiyor hele ki son sene. Direk terettütsüz açıga geç mezuna kalmış gibi dershaneye yazıl ya da YouTube benim hocam kanalı var oradan çalış veya başka kanallar var. Çalış üniversite sınavına okuldan daha çok yardımcı olur. Açıktan da liseyi bitirirsin. Normal lisede olanlar lise biter üniversite sınavına girerler bir yer kazanamazlar sen kazanırsın. Ama bence açık lise en mantıklısı.
Dershaneler malum çok pahalı yani o parayı karşılayamam ama dediğin gibi YouTube'da ki kanallar var ordan çalışabilirim.
Örgün öğretimden uzaklaşmadan bir çözüm bulmayı dene.
Hocalarım ders işlemiyorlar sadece okula gidiyoruz oturuyoruz en azından orda geçirdiğim vakti evde çalışarak geçirirsem benim için daha iyi olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı