Meslek lisesinden Anadolu lisesine geçecek çocuk için ne yapılmalı?

werpy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba hocalarım, kardeşim liseye yeni başladı, 9. sınıf yani, onun yerine ben konu açmak istedim, böyle şeylerle pek arası yoktur, malum yeni başladığı okula alışamıyor, arkadaş ortamı olmuyor, çevresi orada değil ve 09.00 - 16.30 olması kardeşimi yoruyor, yani tam gün okul. Ve orada hiç arkadaş yapamadığını bazı yerlerde zorbalığa uğradığını bildirdi, yani geç geldiği için de sosyal aktivitelerini kısıtlıyor ve bunun akabinde bizlere nakil almasını istediğini söyledi. Kardeşim şu an meslek lisesinde okuyor, Anadolu'ya almak istiyor naklini, hem üniversiteyi de düşünüyor, ileride derste çalışacağına inanıyorum, nedir tavsiyeniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer akademik başarıya önem veriyorsa kesinlikle anadolu lisesine geçmelidir. Okumaya niyeti yoksa da kesinlikle meslek lisesinde kalmalıdır. Anadolu liselerinde zorbalık okula göre değişir ama tabi biraz daha az oluyor genelde. Bende kötü-orta kalite bir meslek lisesinde 1 yıl okudum ve hayatımın en kötü zamanlarını yaşamıştım. Kişiliği düzgün bir çocuksa sessiz bir çocuksa akademik başarıya önem veriyorsa kesinlikle anadolu lisesine geçmeli. Ben 1 sene boyunca ağlaya ağlaya okula gidiyordum resmen. Daha yolun başındayken anadolu lisesine nakil aldırsın bence çünkü sınavlar başlarsa sorumluluğa girmek zorunda kalıcak.

Her yönden Anadolu'ya gitmek daha mantıklı.

Eğer dersleri iyiyse ve ortaokulu başarılı geçirdiyse mutlaka Anadolu Lisesi'ne geçsin. Orta halli ya da derslerinde pek başarılı olamadıysa Meslek Lisesi'nden devam etsin. Meslek öğrenir en azından ve yapabileceği bir işi olur elinde. Artı olarak o mesleğin üniversitede bölümünü okuyabilir. Benim derslerim lisede orta-üst seviyeydi ve Anadolu Lise'sinde okudum fakat her zaman derim ki, keşke Meslek Lisesi'ne gitseydim. Eğer o okuldan memnun değilse başka bir Meslek Lisesi'ne geçsin. Geçebiliyor ise tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı