Meslek Lisesi'nden Anadolu Lisesi'ne geçiş

Smoqed

Decapat
Katılım
21 Ocak 2020
Mesajlar
155
Çözümler
1
Merhaba saygı değer forum üyeleri, 8. sınıfta derslerime asılıp 87 ile sınıfı gectim. Fakat sınavda 268 puan aldım. Cok kotuydu. Meslek lisesine geçtim, notlarim berbatlasti. 40-25-33 vs. Bunlarla sınıfı gectim. Nakil denemesi yaptım. Anadolu lisesini kazandim. Şimdi korkuyorum. Ya o kadar iyi öğrenci arasindan ben yine yerimde sayarsam, 40 vs. alirsam, cok rezil olurum. Yardimci olun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Okulundaki bölümler neler?
 
Meslek lisesi gibi bir yerden kurtulduysan ne mutlu sana! Anadoluda 20 ortalamalı adam var, fazla kasma çok çalışkan yok.
Meslek Lisesi normal bir liseye göre daha iyi, yani lisenin puanı düşükse toplama kampı gibi oluyor ama hem iş diploması hem deneyim üstüne üniversite desen üniversite okuyanların %30'unun önündesin.
 
Benim kanaatimce meslek lisesi diploması çok kıymetli.
Benim en az 3+3 yıl sigortalı olarak meslekte çalışıp 2 yazılı 2 sözlü ciddi sınava girip alabildiğim belge, meslek lisesi mezunu diploması denkliğine ancak geliyor. Sevdiğiniz meslek ile alakalı bir bölümde iseniz meslek lisesi diplomasının değeri paha biçilemezdir.
 
Meslek Lisesi normal bir liseye göre daha iyi, yani lisenin puanı düşükse toplama kampı gibi oluyor ama hem iş diploması hem deneyim üstüne üniversite desen üniversite okuyanların %30'unun önündesin.
Meslek lisesine gidecek adamın çıraklık okuluna gitmesi daha mantıklı bakın ben sanayide çalıştım, Meslek lisesi mezunları en fazla 2500 TL alır ama o 4 senesini çıraklık okulunda geçirirse 4000 liradan aşağı almıyorlar hem Ustalık belgesi hem Dükkan açma belgesi hemde 100.000 lira faizsiz kredi.
Daha önce meslek lisesinde okudunuz mu?
3'tane hemde.
 
Yani üniversite mezunlarıda aşırı şanslı olmadıkça asgari ücrette çalışıyor hatta meslek liselilerde öyle ama meslek lisesi + üniversite net bir şekilde en basit ama en etkili mezun olma yolu.
 
Sürü psikolojisinden kurtulmalısınız. Ortaokulda ortalama 40 kişinin bir arada olduğu ve sınav notlarının sesli olarak okunduğu aynı zamanda sürekli olarak ödev kontrolü altında baskı altında kaldınız. Bu baskı size başarılı olmak zorundayım algısı getiriyor, bu sistemin sizi başarılı olma algısı ile bir robota dönüştürme çabasıdır.

Pozitif Bilime meraklı olan ve kendini geliştirme odaklı bir insan, sınıfta sınavdan yüksek puan alan ama beynini geliştiremeyen bir öğrenciden daha üstündür.,

Sınavlar ezber odaklı, öğretmenlerin verdiği notları düzgün tuttuğunuzda ve sınav öncesi bunları tekrar edip çalıştığınızda yüksek alacaksınız.
 
Son düzenleme:
Çok haklısın ama insanlar meslek lisesine puanım yetmiyor diye gidiyor haftada 10+ saat gördüğü zorunlu dersi hocamız timsaha öğretir gibi öğrettiği halde 1 dakika önce anlattığı şeyi anlatamayanlar vardı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…