Meslek lisesinden anadolu lisesine nakil

Talhababa

Hectopat
Daha fazla  
Lise 2'yim Meslek Lisesi'nden Anadolu Lisesi için nakil istedim. 17 boş kontenjan var alınır mıyım sizce? Ekim'in sonuna kadar her hafta Ekim'den sonra her ay nakil işlemleri oluyor. Şu haftalarda halletsem güzel olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kontenjan sayısı 17 ise nakil işleminin büyük ihtimalle gerçekleşeceğini düşünüyorum. Anadolu lisesi, gelecekteki hedefleriniz için size daha verimli olacaktır.

Evet , hedefim üniversite. Bazı sebeplerden dolayı hazırlanamamıştım TEOG'a puanım 340. Gideceğim okulun ise 450. Arada 110 puan var fakat olucaktır inşallah ben aksi düşünüyorum yine belkide tutmaz hevesim kırılmasın. Daha fikri olan yok mu?

Senin girdiğin yıl okulun taban puanı kaç ise, onun üzerinde olman gerekiyor. Puanınız, okul taban puanının 1 puan bile altında olursa, okula giremezsiniz. Nakil işlemlerinizi puanınızın üstündeki okullara yapmayın, puanınıza en yakın okulları tercih edin.

Nakil yollayabiliyormuşuz sanırım ama öyle bi kısıtlama yokmuş tutarsa alıyorlarmış. Benim puanımda yakında avrupa yakasında lise yok ondan bu liseyi tercih ettim. Tutarsa bakalım ekim'in sonuna kadar her hafta deniyeceğim başka bir liseyi.
Arkadaşım anlatmıştı onun okulu 450 puanmış ve 196 puanla başka kimse nakil istemediği için girebilmiş. Bende şansımı deniyim dedim.

Sizin puanınız 340 ise, 341 taban puanlı bir okula gidemezsiniz. Zaman kaybı olmaması için en fazla 340 puanlı liselere yönelin.

Dediğim gibi puanıma uygun anadolu lisesi yok hiç bir yerde. Ondan üst puanlarda liselere nakil deniyorum. Tutarsa olur bütün 10.sınıfın her ayında deneyeceğim. Boş kontenjan fazla oluyor ilk 17'ye girsem bile olur diye düşünüyorum tavsiye alayım demiştim sadece. Meslek istemiyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…