Merhaba,
Meslek ve imam hatip liselerinde 12. sınıfta olan bazı kültür dersleri olmayabiliyor. Açık lisede meslek ve imam hatip liselerine özel dersler ya olmadığı ya da seçmeli olarak gözükeceği için onlar krediden düşmesine sebep olacaktır. Muhtemelen alacağınız kredinin 7 ve 8. döneme tekabül edeceğini düşünüyorum yani sorun olmayacaktır. Açık lisede 3. dönem olayı olduğu için bir sene içerisinde açık liseyi rahatlıkla bitirebilirsiniz. Düz açık liseye geçmeye çalışın, mesleki açık öğretime geçmeyin.
Açık öğretim lisesi kayıtları başladığında okuldan alacağınız tasdikname sonrası halk eğitim merkezine gideceksiniz. Halk eğitim merkezinde gerekli belgeler belirtilir, o belgeleri temin edip istenen ücreti halk eğitim merkezinin banka hesabına yatırıp sonra rahatlıkla kaydınızı yaptırabilirsiniz. Kaydınızı yaptırdıktan sonra ders seçimleri birkaç gün sonra başlıyor genellikle. Ders seçiminizi yaptıktan sonra sınav günü gelince de sınava gireceksiniz. Açık lisede okula gitme olayı yoktur. Mesleki açık öğretim dahil değil bu dediğime.