Çözüldü Meslek lisesinden AÖL'e geçiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arlyn

Yoctopat
Merhaba ben sağlık meslek lisesi 12. sınıfta kaldım ve şimdi AÖL'e geçiş yapmak istiyorum. Tüm meslek dersleri ve edebiyattan da kaldım 12 öncesi kaldığım ders yok şimdi AÖL'e nasıl geçebilirim ve kaç krediden başlarım kaç kredide mezun olabilirim? AÖL'e geçtiğimde direk 12. sınıftan mı başlarım? Bilen varsa cevaplayabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,
Meslek ve imam hatip liselerinde 12. sınıfta olan bazı kültür dersleri olmayabiliyor. Açık lisede meslek ve imam hatip liselerine özel dersler ya olmadığı ya da seçmeli olarak gözükeceği için onlar krediden düşmesine sebep olacaktır. Muhtemelen alacağınız kredinin 7 ve 8. döneme tekabül edeceğini düşünüyorum yani sorun olmayacaktır. Açık lisede 3. dönem olayı olduğu için bir sene içerisinde açık liseyi rahatlıkla bitirebilirsiniz. Düz açık liseye geçmeye çalışın, mesleki açık öğretime geçmeyin.

Açık öğretim lisesi kayıtları başladığında okuldan alacağınız tasdikname sonrası halk eğitim merkezine gideceksiniz. Halk eğitim merkezinde gerekli belgeler belirtilir, o belgeleri temin edip istenen ücreti halk eğitim merkezinin banka hesabına yatırıp sonra rahatlıkla kaydınızı yaptırabilirsiniz. Kaydınızı yaptırdıktan sonra ders seçimleri birkaç gün sonra başlıyor genellikle. Ders seçiminizi yaptıktan sonra sınav günü gelince de sınava gireceksiniz. Açık lisede okula gitme olayı yoktur. Mesleki açık öğretim dahil değil bu dediğime.
AOL'e kayıt yaptırdığında örgün eğitim gördüğün ilk 6 dönemin not ortalamasına karşılık bir kredi veriliyor.Kayıt yaparsan 7.dönem olarak giriş kaydın gerçekleşir.Mezun olman için minumum 170 Kredi'de veya üstünde olman lazım.Bide 18 yaş ve üzeriysen 7.dönem'in sonunda mezun olabilirsin

Merhaba,
Meslek ve imam hatip liselerinde 12. sınıfta olan bazı kültür dersleri olmayabiliyor. Açık lisede meslek ve imam hatip liselerine özel dersler ya olmadığı ya da seçmeli olarak gözükeceği için onlar krediden düşmesine sebep olacaktır. Muhtemelen alacağınız kredinin 7 ve 8. döneme tekabül edeceğini düşünüyorum yani sorun olmayacaktır. Açık lisede 3. dönem olayı olduğu için bir sene içerisinde açık liseyi rahatlıkla bitirebilirsiniz. Düz açık liseye geçmeye çalışın, mesleki açık öğretime geçmeyin.

Açık öğretim lisesi kayıtları başladığında okuldan alacağınız tasdikname sonrası halk eğitim merkezine gideceksiniz. Halk eğitim merkezinde gerekli belgeler belirtilir, o belgeleri temin edip istenen ücreti halk eğitim merkezinin banka hesabına yatırıp sonra rahatlıkla kaydınızı yaptırabilirsiniz. Kaydınızı yaptırdıktan sonra ders seçimleri birkaç gün sonra başlıyor genellikle. Ders seçiminizi yaptıktan sonra sınav günü gelince de sınava gireceksiniz. Açık lisede okula gitme olayı yoktur. Mesleki açık öğretim dahil değil bu dediğime.

Çözüm

Hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler ben zaten düz açık liseye geçmek istiyorum kayıtların açılmasını bekliyorum dikkat etmem gereken başka şeyler var mı?

@Arlyn şu anlık aklıma gelmiyor. Okuldan tasdikname almak istediğinizde muhtemelen okul idaresi karşı çıkacaktır. Açık liseye geçersen üniversite kaydı yaptıramazsın ya da OBP alamazsın tarzında saçma sapan şeyler söyleyeceklerdir. Bunların hiçbirine aldırış etmemeni tavsiye ederim. Hiçbir gerçekliği olmuyor genelde. Gene de aklına takılan sorular için yeni konu açıp beni etiketleyebilirsin, bilgim doğrultusunda cevaplamaya çalışırım.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam başka bir şehre taşındım burada bir düz liseye kayıt yaptırıp oradan mı alacağım tasdiknameyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…