Genelde hem meslek lisesinde okuyup hem de üniversite hayali kuranlar ya 2 yıllık bölüm tercih ediyor ya da M. T. O. K puanıyla alan kıytırık üniversiteleri tercih ediyorlar. Ancak hiç meslek lisesinden mezun, sayısalda derece yapmayı hedefleyen öğrenci görmedim. Bu forumda bunu başarmış birisi veya böyle bir tanıdığı olan varsa gerçekten bilmek istiyorum. Çünkü 2026 YKS'ye ben de gireceğim ve meslek lisesinde okuyanlar bilir ki 10. sınıftan sonra sayısal hiçbir ders verilmiyor ve diğer derslerde de fazla derinlemesine üzerinde durulmuyor ve ağırlık meslek derslerine veriliyor bu yüzden ben de son 1 senemi matematik ve fenden uzak olarak geçirdim. Bu iki alanda çalışmayı sevsem de başta bahsettiğim gibi hiçbir örnek görmediğim için "Başkası yapamadıysa ben de yapamayacağım." düşüncelerine girmemek elde değil. Hedefim sayısalda 5-35 bin arası yani çoğu Anadolu lisesi öğrencisine göre bile zor bir hedef. Bu süreçte evde +8 saat sadece evden çalışarak ve DYK kurslarına kalarak bu dereceyi elde etmeyi planlıyorum ve dershane düşünmüyorum. Rakiplerimin ise daha iyi okul, çalışma ortamı ve temeli olduğunu varsayarsak işler daha da gözümde büyüyor. Velhasıl kelam çevrenizde buna benzer bir durumda olup ciddi derece yapmış bir tanıdığınız var mı? Ve tavsiyesi olan varsa paylaşırsa mutlu olurum.