Meslek lisesinden fen lisesine geçişte LGS puanıyla geçilebilir mi?

ahmeterdempmk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu anda LGS ile alan bir meslek lisesinde 10. sınıf bilişim - atp öğrencisiyim. LGS puanımın yettiği bir fen lisesine nakil ile geçebilir miyim? Kontenjan var.

Geçersiniz. Lâkin derslerde zorluk yaşarsınız. Ve bazı liselerin örneğin LGS puanı ile nakil alman için lisenin belirlediği puanın üzerinde olman lazım.

Bu belirlenen puanı nasıl öğrenebilirim?

Anlamadım?
E okul'a girin. Ordan sağ altta sınavla alan okullar boş kontejan bilgileri var oraya tıklayın, çıkan yerdeki bilgileri girin. Sonrasında istediğiniz fen lisesi çıkacak, ona tıklayın. Baz aldığı puanlar çıkacaktır

Merhaba. Şu anda LGS ile alan bir meslek lisesinde 10. sınıf bilişim - atp öğrencisiyim. LGS puanımın yettiği bir fen lisesine nakil ile geçebilir miyim? Kontenjan var.

Tamam Hocam. Benim puanım okuldan yüksek zaten onda sıkıntı yok kontenjan da var. Benim sorduğum şey geçebilmem mümkün mü? Yönetmeliğe göre yani

LGS puanı ve ortaokul OBP ile lise 10 11 12. sınıfta nakil aldıramazsın 10. sınıfsın şu an 9. sınıf OBP ile nakil aldırabilirsin ki lise OBP ile de nakil kabul eden fen lisesi olduğunu sanmıyorum.
Hocam OBP ile nakil aldırmayacağım zaten LGS puanım ile nakil aldıracağım

LGS puanı ile nakil aldırabiliyorsun diye biliyorum

1

LGS puanı ile nakil aldırabiliyorsun diye biliyorum
Nakil aldırmak için
E devlet>Arama kısmına nakil işlemleri yaz>çıkan yere tıkla>istediğin okulunu yaz>sonra nakil işlemin başlar. Kaçıncı sırada olduğunu görmek için, e okulun mobil sürümün deki nakil kısmına tıklamanız yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…