Meslek lisesinden ilk 5K yapılır mı?

Meslek lisesini istemiyorsan ailene söyleyip Anadolu'ya geçme imkanın varsa geçmelisin bence erkenden.
Okuduğum meslek lisesinde öğretilen bilgiler çok değerli. Okulda her türlü son model makine mevcut ve mezun olduğumda zaten mühendislik hedeflediğim için hepsini de ileride kullanacağım. Mezun olduğumda aldığım belgeler de iş bulmam konusunda fayda sağlayacağını düşünüyorum. Hepsini bir arada yapamaz mıyım?

Okuduğum dönemde meslek lisemiz ilçemizin en donanımlı eğitimini veren liseydi. Hem teknik hem teorik olaraktan iyi bir lise. Bence meslek liseleri daha donanımlı ve adet olarak arttırılmalı. Kesinlikle yapabilirsin. Hele mühendislik hedefin varsa alt yapın tamamen yerleşir.

5k nereyi istiyorsun merak ettim.

5k nereyi istiyorsun merak ettim.
İTÜ Uçak Mühendisliği yada THKÜ hedefliyorum. 15 civarı bir sıralamaylada sanırım yerleşebilirim ancak hedefimi yüksekte tutmayı seçiyorum.

Anladım mühendislikte düşünüyorsan mantıklı ama çok iyi program yapman lazım kendine.

Zaten sen bunu kafaya koymuşsun sana açıklamamın mantığı yok program dediğim her gün kaç saat hangi derse çalışacağın falan.
Sizce ne zamandan başlamalıyım? 9.sınıfta sınavlardan sınava ve paragraf+matematik ve sayısal ders tekrarları yeterli mi? Ben madem bir sınava hazırlanacağım, hiç bir eksiğim kalmasın, ileride patlamayayım diye temeli son kez kontrol etmek için aktif matematik aldım.

Özür dilerim uyuduğum için göremedim önünde koskocaman 4 sene var TYT Türkçe matematiği halletsen bu 2 senede bir de paragraf çözsen yeterli diğer dersleri en sona da bırakabilirsin 10.sınıfın yazındada TYT tekrarı yaparsın sonra AYT'ye geçersin 2 senedede AYT'yi tamamlarsan oldu bitti bu iş. Not: En sona bırakabilirsin kısmını her yaz tatilinde halladebilirisin tamamıyla sana kalmış.

Her şey için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…