Meslek lisesinden istenilen üniversiteye gidilebilir mi?

Beğenmediğin imam hatip okulları, ne kadar beğenmeseniz de şu an yaşadığın ülkenin cumhurbaşkanını yetiştirdi.
Herkes genelleme yapmaya bayılıyor sanırsam. Sizden bahsetmiyorum, yanlış anlaşılmasın.
Dediğinize katılmıyorum çünkü demokratik yollarla seçildi. Ama ilahiyat fakültesi okuyanların siyasete atılması ne kadar bana koymuyor desem de hiçbir siyasetçinin birbirinden farkı yok. Hiçbirinin devlet yönetmeye dair eğitimi yok.

Herkes genelleme yapmaya bayılıyor sanırsam. Sizden bahsetmiyorum, yanlış anlaşılmasın.
Dediğinize katılmıyorum çünkü demokratik yollarla seçildi. Ama ilahiyat fakültesi okuyanların siyasete atılması ne kadar bana koymuyor desem de hiçbir siyasetçinin birbirinden farkı yok. Hiçbirinin devlet yönetmeye dair eğitimi yok.
Ben zaten demokratik yollarla seçildiğine dair bir şey demiyorum. Cahil bir insan devletin üst rütbelerine gelebilir mi?
Ayrıca genelleme yapmıyorum. İlk mesajınızı tarafsız bir şekilde okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Meslek lisesi bir Anadolu'ya da fen lisesi gibi olmaz çok uğraşman gerek.
Ve bence hayatını karartma meslek liseleri eskisi gibi değil artık insanlar mesleklerde boşuna okuyorlar bence ailenin durumu varsa özel okula git enazından iyi bir eğitim alırsın ama her özel de aynı değil ticaret hanı gibi olan çok okul var örnek verebilirim sana öyle okullardan
Birey okulları kesinlikle okul değil ticaret hanı parası olan yazıyor ama eğitim yok senelerce oraya gittim ve gerçekten kimseye önermem.

Neden küçümsüyorsun ki? Ayrıca çok yüksek puanlı imam hatipler de var.

Eki Görüntüle 917787

Çalışırsan her şeyi başarabilirsin. Meslek lisesi çıkışlı tıp okuyanlar, mezun olanlar da var.

O çalışmak değil anlarsın ya😉

Son düzenleme:
Genel olarak yanlış bilinen yaygın bir düşüncedir. Lise mezunu ya da 12. sınıf olduğun sürece üniversite sınavına girebilir, ilgili puanı tutturman durumunda istediğin üniversiteye tabii ki gidebilirsin. Bu düşünce şekline çok sinir oluyorum, maalesef. Anlatmaya çalışınca da genellikle anlamıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı