Meslek lisesinden mi, Anadolu lisesinden mi üniversite okumak daha kolay?

Zerisez

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.10.sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim. Okulumun OBP 75. Hocalarım 9. sınıftan beri meslek lisesine geçin çalışmayacaksanız, meslek öğrenirsiniz ve üniversite sınavına girdiğinizdede oradan ek puan geliyor vs. şeyler diyorlar. Bende ders çalışmak isteyen ama hiçbir türlü çalışamayan biriyim güzel bir üniversite okumak istiyorum ve gitmek istediğim bölümde yazılım mühendisliği. Şimdi sorum şu ben üniversiteyi(yazılım mühendisliğini) meslek lisesinden mi daha kolay okuyabilirim yoksa Anadolu lisesinden mi?

Ders çalışmazsan okuyamazsın dostum :) Ders çalışmak için en iyisi anadolu lisesi. Yazılım Mühendisliği kazanmak hiç kolay değil.

Meslek Lisesinden gideceğin bölüme önceden hazırlıklı olabilirsin ama AYT için yeterli derecede konu göremezsin çünkü 11. sınıfta belirli dersler meslek derslerinden ötürü sizlere sunulmuyor. Anadolu Üniversitesinde ise tam tersi, AYT konuları gösteriliyor fakat bu sefer de gideceğin bölüme bir şey bilmeden gidiyor olacaksın.

Meslek liseleri temelinde meslek öğretme amaçlı olduğu gibi pekte okulla alakası olmayan tiplerin gittiği bir lise. Anadolu'nun da tiplemeler anlamında çok farkı yok ama müfredat anlamında üniversite sınavına daha hazırlayıcı bir yapıda.

Çok düzgün ve sistemli çalışmalısınız. Anadolu lisesi size meslek konusunda bir bilgi veya tecrübe katmayacağı için bu alandaki eğitiminiz için üniversite okumak gerekli olabilir. Fakat buradan güzel üniversitelere yerleşmek için lise boyunca öğreneceklerinizi çok iyi değerlendirmeli ve sınava çok iyi hazırlanmalısınız. Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra meslek lisesinden mezun olmuşçasına sınav performansı verecek bir öğrenci için anadolu lisesi okumanın gereksiz olacağını düşünüyorum. Değerlendirmenizi buna göre yapmanızı öneririm.
Edit: Düzenli veya verimli ders çalışamıyorsanız 11. sınıftan itibaren kendinizi çalışma temposuna sokmalısınız, bu durum meslek lisesine de gitseniz anadolu lisesine de gitseniz değişmemeli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı