Meslek lisesinden, TYT için Anadolu lisesine geçiş yapmak mantıklı mı?

Swfax0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben 10. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim muhasebe bölümü okuyorum derslerimde çokça başarılıyım ve üniversite düşünüyorum. Okul ikincisiyim ve çoğu öğretmenime bu soruyu sorduğumda bazıları git bazıları kal diyor kafam iyice karıştı bana yardımcı olur musunuz? Anadolu liseleri üniversiteye hazırlıyor diye biliyorum onun için gitmek istiyorum. Bu sabah başvuru da yaptım cuma günü onay günü son kez öğretmenlerimle konuşup karar vereceğim bana yardımcı olur musunuz? TYT için sizce gitmeli miyim yoksa kalınır mı? Çünkü 9 ve 10. sınıfta zaten bu dersleri gördüm istediğim meslek aktör veya İngilizce öğretmeni aktörler geçim sıkıntısı çekiyor. Onun için en yakın olduğum o meslek var. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
11 ve 12'de tyt görmeyeceksin. tyt için gördüklerini zaten 9 ve 10'da görmüşsün. 12'de zaten stajdan dolayı adam akıllı ders göremeyeceksin. Tavsiyem şimdiden tyt'ye evde çalışmaya başla.

Anadolu lisesine kesinlikle geçmelisin ben kendi başıma gelen şeyi anlatayım 9 10 ve 11'ın basını meslek lısesınde okudum ve okulda 8.falandım sınavlarım 90 altına düşmüyordu bende Anadolu lısesıne gectım sayısal bölüme ve ortalamam meslek lisesinde 80'ın altına dusmuyorken Anadolu lısesınde 60 ortalama zor yaptım 2 3 derstende kaldım yanı meslek lısesınde ogretılen dersler temelınde temelı duzeyınde meslek lısesınde gordugum matematık ıle Anadolu lısesınde gordugum matematıgın arasında ucurum denecek bır sevıye var bu yuzden hemen geç ve oranın sınavlarına derslerıne adapte olmaya çalış temelınde sorun varsa geç kalmadan hallet kankam.

Bence meslek lisesinde kalmalisin en basit orneklerden vereceğim sen meslek lisesi mezunu oldun mu elinde is yeri acma belgelerin olacak en kotu ihtimalin bir is yeri acabilirsin sonucta Türkiye de yaşıyoruz herkes hayallerine kolay erisemiyor ama olduda universite tutturdun mu Anadolu lisesi ogrencilerinden cok daha dusuk puanla ayni bölüme ayni universiteye gidebiliyosun bence mantikli olan meslek lisesi.

Anadolu lisesinin pek bir olayı yok sabah gidiyoruz, akşam bomboş dönüyoruz.

11 ve 12'de TYT görmeyeceksin. TYT için gördüklerini zaten 9 ve 10'da görmüşsün.

Yani gitmeme gerek yok mu? Anadolu üniversiteye hazırlıyor onun için demiştim bir de ayrıyeten dil sınavı var onun için.

Hocam meslek okulunda zaten ne eğitim aldığınızı görmüşsünüzdür. Anadolu ve fen liseleri üniversite için gerçekten en iyi seçenekler. Yerinizde ve yaşınızda olsam muhtemelen bunu düşünmezdim bile. Ayrıca gerçekten Full yapmak gibi bir hedefiniz olacak ise tabii geçtiğiniz liseye bağlı olarak söylüyorum bunu iyi bir lisede iseniz gerek yok lakin ortalama bir lisedeyseniz kesinlikle 12. sınıfta açık eğitime geçmenizi ve sadece evde kendi başınıza belki koçunuz ile beraber çalışmanızı öneririm. İyi bir gelecek dilerim.

Tamam dusunucem çok teşekkür ediyorum.

Teknik sınıflar olur 12 de staj yerine derse giderler yani benim okulumda öyle oraya geçmeyi deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…