Meslek lisesinden üniversite kazanmak mümkün mü?

Sınava daha 6 ay var. Böyle düşüncelere kapılırsanız ders çalışma veriminiz düşer, mezuna kalma ihtimaliniz yok gibi düşünün. Eğer çok iyi bir sıralama yaparsanız o zaman düşünürsünüz bunu.

Peki en azından üstüne koyarsam netlerimin, iş bulabileceğim bölümlere girebilir miyim?

Tabii ki. Ama mezun olduktan sonra iş bulmak tamamen size bağlı. Mühendislik mezunları genelde ilk 5-10 yıl sürünüp sonra güzel paralar kazanmaya başlıyor. Yeteneğiniz de varsa hızlı yükselirsiniz. Okulda ortalamayı yüksek tutun.

Açık liseden bile kazanırsın.

Teşekkür ederim birde çok merak ettiğim bir sorum var üniversiteyi kazandım diyelim staja gittiğim zaman nasıl yapacağım, lisede yaptığım gibi mi? Staj gördüğümde bir abi vardı konya üniversitesinde okuyordu ama ben ne yaptıysam oda aynısını yaptı. Staj işi üniversiteden üniversiteye değişiyor mu? Ben üniversite okuyanların stajyer mühendislik yaptığını düşünüyordum.

Mümküm ama ODTÜ hayalleri falan kurma derim. 60 net ile bir de. Kimse kendini kandırmasın. 6 ayda o kadar yükseğe çıkamazsın. Yapabileceğinin en iyisini yap. Düzenli çalış, karşılığını alırsın umarım.

Yok ODTÜ benim ana hedefim değil, ama ilerlemeye göre örneğin konu eksiklerim hızlı biterse, sınavdan iyi sonuç alırsam ODTÜ olmasa bile daha iyi hedefleri denerim. Ama bu şekilde gidersem Uludağ'a girerim. Kısacası ana amacım ODTÜ değil.

Selam sinavin nasıl gecti.

İyi ve orta arası matematik özellikle TYT tarafında çok iyi geçti 35 36 bekliyorum AYT ise matematik hariç berbattı. AYT fen çalışmadığım için pişmanım muhtemelen 120k civarı gelecek. Mezuna bırakacağım, sizin nasıl geçti?

Ben 11'im seneye girecegim TYT matematik netlerini nasıl attirdiniz acaba ben 0 10 net arasindayim da artmayacagini dusunuyorum umitsizlige kapildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…