Kardeşim bizde senin yaşındayken ufak ufak nasihat verenler vardı ama "yav he" der geçerdik. Meslek lisesinde makine bölümünü kazanmıştım milletin aklına uydum Anadolu lisesine geçtim. Oradan ortaöğretim KPSS'ye girdim ünv kazandığım sene 76 puan almıştım. Bir işe yaramaz dediler bende hiç araştırmadım yıllar sonra askerde öğrendim ki aynı yıl bu tarz puan alanlar infaz koruma memuru olmuş. Her neyse üniversite hayatına başladık mimarlığı kazandım. Dedim mimar olacağız saygılı meslek falan bir baktım ipsiz sapsız insanların elinde meslek ama geriye dönemedim. Atanmak istesem KPSS'den en az 92/93 almam lazım çok ciddi puanlar. Benim meslek lisesinde okuyan itfaiye arkadaşım 64 puanla, önlisansta tıbbi sekreterlik okuyan diğer arkadaşım 79 puanla atandı. Bunların ikisi de Ankara'da evlerine 5dk mesafede çalışıyor. Biz çok çalışan adam olur lafına itimat edip çok çalıştık ama kamu sektöründe alımlarımız çok azmış. Ben mezun olduktan sonra kafa dank etti ama iş işten geçti. Şimdide senin gibileri uyarıyorum bizim gibi sürünmesinler diye. "devir çok çalışanın değil akıllı ve az çalışanın devri." der susarım.