Meslek lisesine gitmeli miyim?

swynZz

Decipat
Makaleler
1
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus dual 4060 msi b560m pro-e i7 11700kf 2x16 gb 3200 mhz ddr4 ram
500 gb ssd

Samsung odyssey g4
cloud 3
dareu a950 pro 1k hz
spirit of aim blue hybrid
Mchose ace 60 pro
Ben Anadolu lisesindeyim ileride çevirmen olmak istiyorum bir sürü dilde. Arkadaşım bana meslek lisesine gel diyor. Manisa Mostem Lisesi'ne gitmeli miyim? Çevirmenlik için? Yurt dışında da üniversite okumak istiyorum aslında ama gitmeli miyim?

Eğer istediğiniz bölüm var ise gidin. Ben elektrik okumak istiyordum ama enayi gibi düz liseden devam ettim YKS de de istediğim puanı alamadım. Meslek lisesine gitseydim sıralamam biraz düşerdi ve istediğim bölüme gireblirdim. YKS de başaramasam bile elektrik üzerine birçok iş bulabilirdim.

12. sınıf meslek lisesinde olan birisi olarak üniversite hayalin varsa eğer önünde 2 seçenek olmalı:

Ya derslerine çok çok iyi çalışacaksın, okul birinciliği kontenjanından faydalanacaksın,

ya da üniversite hayalin varsa hiç gelmeyeceksin, anadoludan devam edeceksin.

Ben okul birinciliği şansımı çoktan kaybettim. Ancak normal şekilde çok yüksek bir sıralama hedefim olmadığından dolayı ortalama şekilde üniversiteye çalışıyorum ama keşke gelmeseydim diyorum.

Anlamadım hocam. Daha açık anlatır mısınız? YKS hakkında da bir şey bilmiyorum.

Anlamadım hocam. Daha açık anlatır mısınız? YKS hakkında da bir şey bilmiyorum.
Okul birincisi olursanız üniversitelerin "okul birinciliği kontenjanı" diye bir kontenjanı bulunuyor. Hangi liseden mezun olduğunuza bakmaksızın istediğiniz üniversitede istediğiniz bölüme girmeye hak kazanıyorsunuz.

Meslek liseleri "bölüm dersleri" olduğundan dolayı normal derslerin(fizik, kimya, biyo gibi) süresini kısaltıyor. Normal bir anadolu lisesine giderseniz haftada toplam 40 saat normal fizik kimya biyoloji matematik gibi dersleri göreceksiniz. Ancak meslek lisesinde 11. sınıfa kadar her sene göreceğin normal dersler azalıyor ve bölüm derslerin artıyor. 11. sınıfta aşağı yukarı 20/25 saat kadar normal ders görüyorsun haftada.

Bu yüzden meslek liseleri üniversite sınavı için yeterli temeli atmanı sağlamıyor. Ancak anadolu liselerinin normal ders süresi olduğundan dolayı meslek liselerine göre daha iyi temel atmanı sağlıyor. Bu yüzden de üniversite hayali olanların meslek liselerine gelmesini önermiyorum.

Nasıl okul birinisi olurum?

Nasıl okul birinisi olurum?

Bu konuda yeterli bilginin olduğunu düşünüyorum hocam.

Meslek lisesi mezunuyum(Bilişim/ağ sistemleri). Şuanda Bilgisayar programcılığı okuyorum. İstersen daha iyi üniversitelere de gidebilirsin ders çalışma fırsatın oluyor. AMP ve ATP olarak sınıflar ayrılıyor, eğer ATP(Anadolu Teknik) Sınıfında olursan 12. Sınıf üniversite hazırlık oluyor ve bölüm dersleri olmuyor stajı da 11. sınıfın yazında 20 gün yapıyorsun. Son senende de Anadolu Lisesi programı ile hazırlanıyorsun. İstediğin bir meslek o lisede varsa kesinlikle teknik liseler en mantıklı tercih. Başka soruların varsa sorabilirsin.

3 yıl 1. olsam sayılıyor mu?
Meslek liselerinde okul birinciliği için yarışan insanlar bir elin parmağını geçmez. Benim diploma notum yani 4 senenin ortalaması 84. Okul birincimiz de 89. Bende eğer kendimi sıksaydım birinci olurdum. Sizde olabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…